sensibilització familiar

Torna la Fira Musical Familiar a Vilafranca

La proposta és una audició-concert per tal de passar una estona màgica envoltada dels sons que produeixen la bateria i la petita percussió, timbales, marimba, vibràfon, carrillons, metal.lòfons, xilòfons, entre d’altres

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper diumenge 17 de març, a les 12 del migdia, al Claustre de Sant Francesc, tindrà lloc la Fira Musical Familiar, una activitat de sensibilització familiar per potenciar l’hàbit d’escoltar música i el coneixement de diferents instruments.

Aquest any toca el torn als instruments de percussió. La proposta és una audició-concert per tal de passar una estona màgica envoltada dels sons que produeixen la bateria i la petita percussió, timbales, marimba, vibràfon, carrillons, metal.lòfons, xilòfons, entre d’altres. Es farà una passejada per la història d’aquests instruments. La interpretació anirà a càrrec dels músics Xavi Parera i Roger Soler. Tots dos són uns professionals de gran vàlua.

D’una manera divertida i didàctica, els músics faran les seves interpretacions mentre comenten les característiques dels instruments per tal de donar-los a conèixer.

És una oportunitat didàctica única i molt vivencial que permet escoltar-los en directe i ampliar el coneixement de determinats grups d’instruments en família. El preu és gratuït per als nens/es i de 3 euros per als adults. No cal inscripció prèvia i l’aforament és limitat.

La Fira Musical escolar per dotzena edició

D’altra banda, des de divendres dia 8 de març fins dilluns 18 de març a l’Escorxador es faran un total de 48 audicions de petit format adreçades als 1.396 nens i nenes que cursen de 1r a 4t de primària a les deu escoles de Vilafranca. També l’alumnat de l’Escola Delta-L’Espiga participa en aquesta activitat.

Aquestes audicions configuren la Fira Musical, una activitat de sensibilització musical que des de fa alguns anys organitza l’Ajuntament de Vilafranca amb la col·laboració del professorat de música de les escoles que hi participen. El projecte és força ambiciós i preveu una programació que s’aplica al llarg de quatre cursos escolars. Cada curs es dissenya un paquet de tres audicions, cada una d’elles amb instruments musicals d’una determinada família. Amb això s’aconsegueix que, en acabar els quatre primers cursos de primària,  els nens i nenes de les escoles de la vila hagin participat en un total de dotze audicions diferents -tres per any- aconseguint un coneixement molt vivencial d’un gran nombre d’instruments i l’experimentació de la música en directe.

Els continguts de les diferents audicions es treballen amb el professorat de música de les escoles abans que tingui lloc l’activitat.  Això fa que es pugui realitzar un treball previ a l’aula per conèixer els diferents instruments que els alumnes podran escoltar i veure en visitar la Fira Musical. Però el treball no s’acaba aquí, ja que, en finalitzar l’activitat i un cop a l’aula, es continuen treballant tots els aspectes que s’han observat a la Fira Musical.

Enguany, la proposta que s’ha dissenyat consta de tres audicions:

·         Instruments de percussió: bateria i petita percussió, timbales, marimba, vibràfon, carrillons, metal.lòfons, xilòfons, entre d’altres a càrrec de Xavi Terrades i Roger Soler.
·         Arpa: a càrrec de Aida Aragoneses.
·         Quartet de flautes: a càrrec del grup de flautes En Bloc format per Eulàlia Galofré, Eloi Fuguet, Andreu Brunat i Marcel Leal.

Aquests músics, molts d’ells penedesencs, disposen d’una àmplia experiència en el camp de la docència, ja sigui com a mestres en alguna Escola o impartint tallers dels diferents instruments.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local