Es reuneix la Taula Institucional de seguiment de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès. EIX
Redacció |
Vilafranca del Penedès
01-11-2016 11:21
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El passat dijous 27 d'octubre del 2016, a la nova seu de l'Institut d'Estudis Penedesencs, (c. Banys núm. 11, baixos) de Vilafranca del Penedès es va fer la primera reunió per a la constitució de la Taula Institucional de seguiment de l'Inventari del PCI del Penedès. A la reunió, presidida pel director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, hi eren presents, la cap de Servei de la Direcció General Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Veronica Guarch, el conseller de Cultura del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Raimon Gusi, la consellera de Cultura del Consell Comarcal del Baix Penedès, Isabel Obradó, per part del Consell Comarcal del Garraf, el conseller de Cultura, Xavier Grau i la gerent, Mila Arcarons. En representació de la Diputació de Barcelona hi va assistir la Gerent dels Serveis de Cultura, Núria Lomas i per part de la Diputació de Tarragona la tècnica de Cultura, Marifé Merchan. Per part de l'Institut d'Estudis Penedesencs hi va assistir la vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Penedesencs i coordinadora del projecte d'Inventari del PCI del Penedès, Àngels Travé i el membre de la Junta Directiva i coordinador del treball de camp de l'Inventari, Josep Soler. Van excusar l'assistència a la reunió el president delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, el conseller de Cultura del Consell Comarcal de l'Anoia i la directora de l'Institut Ramon Muntaner.
L’Institut d’Estudis Penedesencs iniciava la redacció del projecte d’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, l'any 2015, un projecte que té les seves arrels en el Llibre Blanc de la Cultura del Penedès i en els posteriors debats sectorials i territorials que es van realitzar. Aquest projecte enllaça amb el reconeixement de millors pràctiques per part de la UNESCO de la metodologia d’Inventari realitzat al Montseny l'any 2014 i pren com a referència l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l'Ebre, que s'està realitzant. Aquests accions i d’altres a l'entorn al patrimoni cultural immaterial compten amb la promoció i suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Ramon Muntaner.
En aquests moments l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès disposa de les bases tècniques, humanes i econòmiques per poder engegar definitivament el projecte i es el moment de comptar amb un conjunt d’institucions i organismes que han estat i seran fonamentals per a l’assoliment dels objectius marcats. Per aquest motiu esva proposar de constituir una Taula Institucional de seguiment de l’Inventari, presidida pel Sr. Lluís Puig i Gordi, Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i a la que s'hi ha convidat a formar part a les diferents institucions.
Aquesta Taula Institucional tindrà com a funció fer el seguiment de la realització de l’Inventari, aportar opinió, generar suports que el facin possible i vetllar perquè l’Inventari també sigui una eina de futur amb propostes que generin aplicabilitats en benefici del Penedès i el seu desenvolupament.
Al llarg de la reunió es van comentar diferents aspectes del projecte d'inventari i es va proposar presentar aquest projecte als Consells d'Alcaldes de les comarques de l'Anoia, l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf.
El dia 17 de novembre, a les 7 de la tarda, al Consell Comarcal de l'Alt Penedès, es farà la presentació pública de la realització del projecte d'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès per part del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, en el marc de les XXVI Jornades d'Estudis Penedesencs.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!