Dani Rovira (Ramon) corre sota la pluja, entrenant a les ordres del seu sogre (Karra Elejalde), a '100 metros'. '100 metros' / Filmax
ACN |
Vilanova i la Geltrú
02-11-2016 09:53
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El director del premiat documental sobre Albert Casals ‘Món petit’ (2013), Albert Barrena, estrena divendres als cinemes el seu primer llargmetratge de ficció, ‘100 metros’. Dani Rovira, en el paper d’un home diagnosticat d’esclerosi múltiple que decideix preparar-se igualment per competir en una dura competició física, és el protagonista d’aquesta ficció basada en el cas real de Ramon Arroyo, un atleta que ha competit en aquest tipus de proves malgrat la malaltia. L’altra estrena destacada de la setmana és ‘Sully’, la pel·lícula en què Clint Eastood rememora l’insòlit amaratge d’un avió avariat a les aigües el riu Hudson (Nova York), amb el focus posat en l’experiència del pilot (Tom Hanks) durant i després de l’incident.
Lluny del registre còmic que l’ha fet popular, Dani Rovira s’enfronta a un paper dramàtic i de gran exigència física, al costat de Karra Elejalde, Alexandra Jiménez i Maria de Medeiros, a ‘100 metros’. La pel·lícula d’Albert Barrena “posa nom” a l’esclerosi múltiple, portant a la gran pantalla la història real de Ramon Arroyo, un atleta diagnosticat d’aquesta malaltia que no obstant això va seguir entrenant i participant en una competició tan extrema com l’Ironman’ (triatló de fons que consisteix en nedar 3,8 quilòmetres, recorre’n 180 en bici i culminar corrent una marató).
‘100 metros’ és el primer llargmetratge d’Albert Barrena, director del celebrat documental ‘Món petit’ (2013), dedicat a un altre exemple de convivència amb la malaltia. Allà hi relatava els viatges pel món d’Albert Casals, un nen en cadira de rodes a causa d'una leucèmia patida amb només 5 anys.
‘Sully’
El 15 de gener de 2009 es va produir el recordat i insòlit amaratge d’un avió avariat al riu Hudson, a tocar de Manhattan, en què 155 persones van salvar la vida gràcies a la destresa del pilot, el capità Sullenberger. L’actor i director Clint Eastwood es fixa en la seva figura a la pel·lícula ‘Sully’, per explicar no només la proesa que va fer sinó la seva vivència posterior. I és que mentre el pilot (que encarna Tom Hanks) era aclamat públicament, la seva peripècia va ser objecte d’una investigació que amenaçava de destruir la seva reputació i carrera.
‘Blair Witch’
Aquest divendres arriba als cinemes ‘Blair Witch’, una nova seqüela del film de terror ‘The Blair Wicth Project’ (1999) que presentava com una gravació d'aficionats real una història de terror adolescent en un bosc sinistre. Vint anys després dels fets que relatava la pel·lícula original, el germà d’una de les persones desaparegudes al bosc de la bruixa Blair decideix tornar a l’indret amb uns amics per desxifrar el misteri d’aquells fets.
‘La historia de Jan’
La inesperada notícia que en Jan tenia la síndrome de Down va fer que el seu pare comencés a escriure un blog i a gravar les evolucions del seu fill. Això era l’any 2009. Set anys després aquell exercici familiar per compartir el dia a dia del fill i superar les pors d’uns pares ha esdevingut un documental, ‘La historia de Jan’, que s’estrena aquest divendres als cinemes. Una història de superació i acceptació des de l’optimisme, el sentit de l’humor i la tendresa.
‘La bailarina’
‘La bailarina’ explica la història de Loie Fuller, una filla de l’oest nord-americà que va arribar a ser una estrella dels cabarets de la Belle Époque i fins i tot a ballar a l’Òpera de París. La pel·lícula narra, a més, com després d’assolir aquest inesperat reconeixement Fuller sucumbirà davant la irrupció d’un nou talent, Isadora Duncan, una jove promesa ansiosa per triomfar que precipita la seva caiguda com a artista.
‘Eat that question’
Esperat documental sobre l’iconoclasta músic Frank Zappa. Una trobada íntima amb el músic i compositor a través d’imatges inèdites, que fan partícip l’espectador de la provocació d’un geni del segle XX. La cinta que s’estrena divendres a les sales comercials es projecta prèviament aquests dies a Barcelona en el marc del festival de cinema de documental musical In-Edit Beefeater.
‘One piece gold’
Pel·lícula d’animació japonesa dirigida per Hiroaki Miyamoto. Luffy i la resta dels Pirates del barret de palla es dirigeixen cap a una embarcació daurada amb llums de neó, de deu quilòmetres de llargada. Tan gran com una ciutat, reconeguda com un país independent i com la més gran ciutat de l’entreteniment del món sota el nom de Gran Tresor. Encegats per la seva ambició de poder i les promeses del Rei del Casino, Gildo Tesoro, els nouvinguts afronten una sèrie d’esdeveniments que podrien canviar per sempre les relacions de poder al món.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!