Excel·lent partit i victòria de la Parròquia-Samà que confirma la salvació

Sílvia Díaz. La Parròquia-Samà Vilanova ‘A’ - CB Vilatorrada ‘A’

SENIOR MASCULÍ “A”
(1a categoria catalana G02)

La Parròquia-Samà Vilanova ‘A’ 81CB Vilatorrada ‘A’ 70

La Parròquia-Samà Vilanova rebia dissabte a la seva pista el CB Vilatorrada, en la seva lluita per eludir la promoció de descens. En l'inici del partit els vermells van anar per feina. Amb una defensa molt agressiva, els de la capital del Garraf es posaven per davant en el marcador, amb avantatges que arribaven a 6 punts en els primers compassos del matx.

Els vilanovins tenien una oportunitat d’or per aconseguir la salvació, ja que, tot i la victòria del CB Prat a casa contra el cuer, el líder de la categoria (el CB Sitges) es desplaçava a la pista del CB Sant Boi. Una victòria dels sitgetans sumada a un triomf dels vilanovins, donaria la salvació matemàtica.

L’equip de Xavier Canales estava ficat al partit, no volia sorpreses i des del primer moment va buscar la victòria.  Tot i aquest inici, La Parròquia no marxava del tot del marcador, fruit del treball de l’equip visitant que lluny, de venir a Vilanova de comparsa per haver assolit la permanència la setmana anterior, venia a buscar també els dos punts. El partit s’igualava, però al final dels primers 20 minuts l’equip local dominava a l’electrònic per 5 punts de diferència.

La primera part del Samà va ser bona i ara calia seguir en la mateixa tònica durant el 3r i 4t període, intentant anar minant a poc a poc la resistència dels del Bages. I així va ser. Els vilanovins sempre per davant en el marcador.

En algun moment el Vilatorrada s’acostava però ràpidament era contestat per l’equip de Canales comandat per un Saladié que es va mostrar imparable. La Parròquia-Samà Vilanova aconseguia diferències de 14 i 16 punts, el Vilatorrada semblava desinflat i aquests avantatges semblaven insalvables.

Només al final del partit amb cert relaxament local, el Vilatorrada es va col·locar a 7 punts quan faltava un minut, però un triple de Muscat va certificar la victòria per 81-70 i la permanència a primera catalana del jove equip vilanoví.Temporada en majúscules de La Parròquia-Samà Vilanova que matemàticament ha aconseguit la permanència quan encara falta un partit.

Jugadors: Montserrat (2), Muscat (7), Arjona (4), Barot (2), Saladié (29), Artigas (10), Miró (1), Liao (17), Pujadas (2), Burcet (3), i Zanca (4)