Agenda del Penedès

Exposicions

Exposició sobre els seus 500 anys d'història que dóna a conèixer la figura del procurador

Vilanova i la Geltrú | Jutjats de Vilanova | 05-11-2012 fins 09-11-2012

exposicio procuradors vilanova

La mostra té per objectiu apropar la figura del procurador al conjunt de la societat, per a què es conegui qui és i quina feina fa, en tant que col·laborador necessari en l’administració de justícia. L’exposició s’organitza en el marc dels actes de celebració del 500 aniversari del Col·legi de Procuradors de Barcelona i, sobretot, en reconeixement a la figura del procurador que, a Catalunya, ja s’esmenta als Usatges de Barcelona (en concret, a l’Usatge 84, segles XI-XII).
“500 anys de l’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona” està estructurada en 3 àmbits temporals: present, amb informació sobre qui són els procuradors i quina és la seva tasca; passat, inclou des dels primers textos que esmenten la figura del procurador (segles XI-XII) fins a les grans reformes en l’àmbit de la justícia dutes a terme per la influència francesa (segle XIX), i època moderna, espai que comprèn la història del Col·legi des de la II República fins a l’arribada de la democràcia i el moment actual. Per a il·lustrar aquest recorregut, la mostra també inclou un vídeo explicatiu.
L’Il·lustre Col·legi de Procuradors de Tribunals de Barcelona ja ha mostrat aquesta exposició a Granollers, Gavà, Santa Coloma de Gramenet, L’Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Vilafranca del Penedès. Desprès de Vilanova està previst portar la mostra a Barcelona (del 12 al 30 de novembre).
Per celebrar els 500 anys del Col·legi, a més d’aquesta exposició, també s’estan organtizant diversos actes institucionals i lúdics per tal de donar a conèixer, al conjunt de la societat, la tasca dels procuradors i reafirmar el seu compromís amb la societat i la justícia

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!