Redacció |
Sant Sadurní d'Anoia
07-11-2012 17:41
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Sota el lema ‘L’alternativa és possible, comerç just i banca ètica’, la Quinzena Solidària de Sant Sadurní arriba enguany a la quarta edició i es desenvoluparà entre els dies 9 i 23 de novembre. Organitzada per la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Consell Municipal de Cooperació i un bon nombre d’entitats de la vila, la Quinzena Solidària ofereix activitats molt variades i adreçades a diferents públics I que tindrà el seu punt culminant en la Festa de la Solidaritat, el dissabte 17 de novembre.
El regidor de Cooperació, Jep Bargalló i la tècnica de la regidoria, Sílvia del Fresno, han presentat aquest dimarts la programació d’enguany, amb la voluntat que la Quinzena Solidària sigui un espai consolidat per a la reflexió sobre el desenvolupament que volem i amb la convicció que ‘l’alternativa és possible’. Amb aquest objectiu, Bargalló ha explicat que les jornades s’han plantejat des de temàtiques variades, per arribar a col·lectius diversos i poder fer una reflexió conjunta: ‘Estem en un creixement exponencial, aquesta vegada frenat per una crisi que fa molt temps que aguantem, i hi ha un debat de fons: on volem anar amb el nostre desenvolupament. Des de la regidoria de cooperació volem intentar posar una mica de llum sobre certs aspectes del debat, ja que pot ser molt interessant fer una reflexió global que en el fons ens faci millorar el desenvolupament col·lectiu que tenim com a poble i com a país’. El regidor ha explicat que totes les entitats col·laboradores són un mirall de la tasca que es fa des de la regidoria i que l’important és plantejar-se què es fa, què es vol fer i com es vol fer, com a primera base del que s’entén per sensibilització en l’àmbit de la cooperació internacional.
Bargalló ha recordat també que Sant Sadurní destina un 1% del pressupost municipal a temes de cooperació internacional: ‘Com a poble ens n’hem d’enorgullir; en uns moments que són difícils per tothom, que hi hagi un 1% destinat a projectes per a altres països que són llunyans però que tenen realitats molt més difícils que la nostra és un gra de sorra per fer un món més just i més equilibrat’. La Quinzena solidària ha de servir per donar a conèixer aquests projectes a la ciutadania i aproximar les entitats entre elles, atès que l’objectiu és comú ‘Tots estem al mateix sac, conèixer i entendre aquestes realitats és essencial’.
Activitats destacades de la Quinzena
El regidor ha destacat que enguany s’ha optat per portar el debat allà on es fan les activitats, atès que les xerrades i conferències d’altres anys acostumaven a tenir poca afluència de públic. Es farà, però, una conferència, la que oferirà Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, el dia 14 de novembre, a les 7 de la tarda, al Casal d’Entitats, en un acte organitzat per CCONG Ajuda al desenvolupament.
Bargalló ha destacat l’exposició ‘Les cares del turisme’, que des de la Biblioteca vol donar a conèixer l’impacte del turisme el els països anomenats subdesenvolupats: ‘com pot ser el nostre turisme quan viatgem a altres països i la importància que poden tenir les nostres activitats quotidianes’. El regidor també ha agraït la col·laboració de Ràdio Sant Sadurní, on el dijous 15 de novembre es presentaran tots els projectes que opten a l’1% de la subvenció municipal per a projectes de cooperació, per tal que les entitats els puguin exposar a la ciutadania -els projectes també es podran consultar a la biblioteca municipal-. Bargalló també ha agraït l tasca de totes les entitats col·laboradores, que fan possible un projecte tan important com la Quinzena Solidària : ‘Remar tots en la mateixa direcció, que és la sensibilització ciutadana cap a altres realitats que ens poden semblar llunyanes però que són més properes del que ens pensem’.
La tècnica de cooperació, Sílvia del Fresno, ha explicat que un dels actes centrals de la Quinzena serà la tercera Festa de la solidaritat, el dissabte 17 de novembre, una jornada festiva plena d’activitats solidàries i on les entitats presentaran els seus projectes instal·lades en carpes, hi haurà una exposició recreant un camp de refugiats i un espectacle de ‘Pallassos sense fronteres’, que una organització que treballa per portar somriures als infants dels camps de refugiats.
També ha explicat que per causes alienes a l’organtizació s’ha hagut de suspendre el Cuscús Solidari del dia 17 de novembre i també l’acte ‘Escoles en diàleg a la Mediterrània, que s’havia de fer el dimarts 20 de novembre.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!