Flash

El primer debat electoral del Garraf analitza els models educatius i acaba en taules

La plataforma per una escola inclusiva va reunir ahir a Vilanova representants de tots els partits polítics de la comarca

Un moment del debat sobre l'educació que es va celebrar ahir a l'Escola Universitària Politècnica. FdG / C. CASTRO.

Un moment del debat sobre l'educació que es va celebrar ahir a l'Escola Universitària Politècnica. FdG / C. CASTRO.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva al Garraf va reunir ahir a l'Escola Universitària Politècnica representants dels partits polítics de la comarca perquè expliquessin les seves posicions respectives sobre aquest sistema educatiu i les seves actuacions si arriben a la Generalitat en relació a aquest model d'ensenyament. La plataforma també va aprofitar per demanar que l'experiència que es va iniciar de manera pionera a l'escola Margalló de Vilanova es pugui fer extensiva a centres educatius de tots els municipis del Garraf i, sobretot, que sigui una realitat a tots els nivells d'ensenyament: infantil, primària i secundària. Els assistents van reclamar que les promeses electorals que es facin ara arribin a convertir-se en projectes concrets.

Cap formació política es va voler perdre ahir l'oportunitat de dir la seva sobre l'educació inclusiva i, de pas, donar quatre pinzellades dels seus programes de partit en l'àmbit nacional: Santi Rodríguez, com a representant del PP; Enric Castro, per IC-V; Manel camarasa, per ERC; Miquel-Muç Vall, per UM-9; Cristina Pellicer, per CiU; i Assumpta Baig, per PSC. Tots van valorar positivament l'experiència educativa que ha representat aquests anys el model inclusiu posat en marxa al Margalló, però pocs van concretar projectes.

El primer a obrir el debat va ser el representant d'UM-9, el ribetà Miquel-Muç Vall, que el primer que va fer va ser qualificar la nova llei d'ensenyament d'«invasió de competències» i va reclamar a la Generalitat el disseny d'una llei catalana que agrupi tots els sistemes educatius. Vall es va pronunciar a favor dels centres inclusius com a model superador de l'escola entesa com ara. Per la seva part, Manel Camarasa (ERC) va anar és enllà i va expressar el seu desig que la nova llei estatal «sigui finalment declarada anticontitucional». Camarasa va lamentar que ara «la Generalitat vulgui fer com el PP i després de 22 anys pensi a aprovar una llei d'ensenyament sense consens i a corre-cuita». El representant d'ERC va recordar que Catalunya havia estat un exemple de model integrador en l'àmbit de l'ensenyament i va assegurar que si el seu partit arriba al govern de la Generalitat, tots els centres sostinguts amb diners públics seguiran aquest model inclusiu.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local