Gas, electricitat, telefonia...

Calafell controlarà que les empreses subministradores paguin per usar el sòl, el subsòl i el vol aeri

El ple ha aprovat per unanimitat una moció del grup municipal de Ciutadans que insta a comprovar que el que paguen aquests operadors és el que marca la normativa

Calafell controlarà que paguen les empreses subministradores per usar el sòl, el subsòl i el vol aeri. Ajuntament de Calafell

Calafell controlarà que paguen les empreses subministradores per usar el sòl, el subsòl i el vol aeri. Ajuntament de Calafell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Calafell controlarà què paguen les empreses subministradores (gas, electricitat, telefonia...) per usar el sòl, el subsòl i el vol aeri per al pas de les seves xarxes al municipi. El ple ha aprovat per unanimitat una moció del grup municipal de Ciutadans que insta a comprovar que el que paguen aquests operadors és el que marca la normativa, ja que fins ara les empreses fan una declaració unilateral.

Les subministradores han de pagar per aquest concepte d’ús espai públic un 1,5% de la seva facturació anual al municipi. Aquesta figura fiscal afecta tant a les empreses comercialitzadores com a les distribuïdores. En el cas d’aquestes darreres, la facturació és el peatge que les comercialitzadores els paguen per al transport d’energia a través de les seves xarxes.

El portaveu de Ciutadans, José Manuel Tejedor, ha explicat que “la base imponible de la taxa s’obté per una declaració unilateral de cada empresa, però no hi ha cap comprovació per part de l’Ajuntament”. Ha afegit que “una gestió adequada d’aquesta taxa requereix actuacions d’inspecció i verificació, i si l’Ajuntament no té els mitjans humans i tècnics, es pot recórrer a l'organisme de gestió de tributs locals de la Diputació de Tarragona”.

Tejedor ha dit també que “podem estar parlant d’imports econòmics importants, ja que, a més a més, poden reclamar-se les quantitats no cobrades indegudament dels darrers quatre anys”. El portaveu de Ciutadans ha posat l’exemple del municipi de Vila-seca, que per aquest concepte ha ingressat 800.000 euros en quatre anys, 430.000 dels quals provenen de les empreses químiques i la resta, d’altres serveis.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local