CAVA I CHAMPAGNE

El sector del Cava es reuneix amb el Comitè Interprofessional del Vi de Champagne

La reunió va servir per parlar de l'equilibri de l'oferta en funció del mercat, de la producció ecològica i la investigació científica

Institut del Cava. Celler

Institut del Cava. Celler

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat mes d’octubre, va tenir lloc a la seu del Comité Interprofessional del Vi de Champagne (CIVC) a Epernay, una reunió entre els màxims representants del sector del Cava i els responsables de la interprofessional de Champagne.

La delegació de Cava va estar formada pel President del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, acompanyat pel Cap dels Serveis Tècnics del Consell, Francisco González, el President de l’Institut del Cava, Jaume Gramona, el President de PimeCava, Pere Guilera, així com pel representant, en aquest cas, dels sindicats Unió de Pagesos, COAG i Associació de Viticultors del Penedès, Josep Tort. Es dona la circumstància de què els tres presidents de les entitats citades, són de recent nomenament.

Per part del CIVC, van estar presents el seu Director General, Jean-Luc Barbier, Dominique Moncomble, Director Tècnic i de Medi Ambient, Charles Goemaere, Director Econòmic i Jurídic, Philippe Béliard, Responsable de Vinya i Verema i Michel Valade, Director del Departament d’Enologia.

El Comitè de Champagne va atendre la petició formulada per l’Institut del Cava per conèixer de primera mà el funcionament dels Vins de Reserva a la Champagne amb l'objectiu d'equilibrar l’oferta en funció de les necessitats del mercat i comptar amb el  compromís, rigor, disciplina i solidaritat de totes les parts implicades. Cal recordar que el Consell Regulador del Cava va establir per la present campanya, un estoc de seguretat de 1.200 kg per sobre dels 12.000 kg autoritzats per hectàrea.

A la reunió, es van tractar també temes en comú com són la producció ecològica, la sostenibilitat i la protecció del paisatge, així com la possibilitat d’obrir vies de col·laboració en temes d’investigació científica.

Els representants del Champagne, es van interessar pel cas de la marca “Cava” com a exemple d’èxit mundial, en contraposició als casos d’usos no autoritzats de la paraula “Champagne” per alguns vins escumosos no europeus.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local