El nou laboratori de l’INCAVI permetrà duplicar la capacitat analítica i quintuplicar la producció de llevats autòctons. ACN
ACN |
Vilafranca del Penedès
25-01-2023 07:41
Aquest dimecres s’ha presentat l’INCAVI LAB, la nova etapa del laboratori de l’INCAVI, que ha rebut un milió d’euros d’inversió per part del Departament d’Acció Climàtica. L’aportació, destinada a millorar la maquinària i la tecnologia dels laboratoris de Vilafranca i Reus, permetrà duplicar la seva capacitat analítica i quintuplicar la producció de llevats autòctons, un element clau del procés de producció vinícola. “La transformació del laboratori de l’INCAVI era necessària per dotar al conjunt del sector d’una eina estratègica de servei públic per millorar la seva competitivitat i ser una plataforma per a la producció de vins de qualitat al nostre país”, ha destacat Alba Balcells, directora general de l’INCAVI.
La inversió realitzada s’ha traduït en la millora tant de les infraestructures analítiques, que suposa per exemple doblar el volum de tasques assumibles, així com les infraestructures tecnològiques, destinades a millorar els processos i l’experiència d’usuari dels professionals i cellers del sector en la seva relació amb l’INCAVI LAB.
Aquesta superior capacitat analítica permetrà, per exemple, executar noves analítiques d’al·lèrgens, metalls pesants i Brettanomyces. També s’han incorporat al catàleg de serveis noves acreditacions ENAC, com la pH i la sobrepressió. De la mateixa manera, a finals d’aquest any l’INCAVI LAB oferirà un servei actualitzat per poder donar compliment a la nova normativa europea sobre etiquetatge nutricional.
A més de doblar la capacitat analítica, les noves infraestructures de l’INCAVI LAB permetran quintuplicar la producció de llevats autòctons, un element clau pel procés de producció vinícola gràcies al qual es facilita la identitat del terrer. Els nous equips bioreactors adquirits serviran per augmentar, per exemple, de la soca P-29, un llevat molt reconegut en el mon dels vins escumosos.
Amb aquesta inversió, s’impulsa també el coneixement i la recerca, oferint solucions innovadores per a un sector altament competitiu amb vocació internacional. Ampliar el ventall de paràmetres acreditats per ENAC permet completar la capacitat analítica de l’INCAVI LAB responent a les demandes del sector. L’objectiu final de la inversió és dotar d’eines al sector per seguir augmentant la qualitat dels vins catalans que s’ofereixen al consumidor final.
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara!