Handbol

Les infantils del MGC Mútua Handbol Ribes Enrich campiones de la Granollers Cup 2024

La Granollers Cup és un dels tornejos internacionals més grans del món.  En aquesta edició van participar 468 equips (més de 7000 esportistes) de 21 països. Durant quatre dies intensos es va jugar una primera fase de grups i l'últim dia les finals (partits de 30 minuts).

El Handbol Ribes és presentava amb un total de 9 equips i un d'ells, l'infantil femení, va aconseguir guanyar el títol en la seva categoria.

Les infantils ribetanes van guanyar tots els partits de la fase de grups amb autoritat. No li van deixar opcions a La Garriga (28-2), a les canàries del Gáldar (25-19), a les franceses del Teyran (30-8), a les basques del Urdaneta (23-16) i a la Coope St Boi (30-6).

Va arribar l'últim dia de competició amb la fase final. En setzens de final les ribetanes no van tenir pietat de les canàries del San José Obrero (20-7) i en vuitens van golejar al OAR Gràcia Sabadell (24-7). En quarts de final esperava el Sant Esteve de Palautordera que tampoc va oferir massa resistència (18-9). La semifinal contra l'equip noruec de Fjellhammer va ser espectacular i va estar molt igualada fins al descans (5-4). En la segona part el MGC Mútua Ribes va estar molt encertat en atac i la portera ribetana Judit Galve ho va parar gairebé tot (només li van marcar un gol). Amb el resultat final de 12-5 les noies de Sergio Gallart i Eva Bosque es van plantar a la gran final.

Era ja el cinquè partit del dia i tocava jugar contra les valencianes del Morvedre. Cansades però amb molta il·lusió van sortir a la pista del Palau Olímpic. El partit va ser igualat i emocionant. Les del Garraf van portar un mínim avantatge durant gairebé tot el matx, però no van aconseguir decidir l’enfrontament fins als minuts finals. Al descans les ribetanes manaven 9-7. En la segona part a poc a poc van començar a fallar les forces de les valencianes que només disposaven d'un canvi i el MGC Mútua Ribes el va aprofitar per a emportar-se la victòria per un merescut 16-13.

MVP del partit per a la ribetana Maria Grande i es va triar com a millor portera a la també ribetana Judit Galve.

Altres equips del MGC Mútua Handbol Ribes també van tenir resultats notables. L'Infantil Masculí i el Cadet Femení Ecoclean van arribar fins a vuitens i el Júnior Masculí i Aleví Femení fins a quarts de final.

El MGC Mútua Infantil Femeni Enrich: Foix Coll i Judit Galve (porteres), Abril Mineo, Aitana López, Clara Tesouro, Gala Komen, Lucía Arrau, Maria Grande, Maria Martínez, Nekane Martínez, Nerina Barba, Jana Lomeña, Berta Lomeña, Merce Moragas.

Entrenadors: Sergio Gallart i Eva Bosque  / Delegat: Marcos Pérez