Resum de la jornada 22 de l'OK Lliga masculina

El Barça retalla dos punts al Liceu, que punxa a casa contra el Vic

Victòries a domicili del Vendrell i el Calafell

El Liceo, líder però amb menys marge / X. Rondón

A la jornada 22 de l’OK Lliga va saltar la sorpresa, amb l’empat del Liceo davant el Vic a Riazor, el que fa que l’avantatge dels gallecs es reduiexi a sis punts respecte al Barça. Malgrat la visita pendent al Palau Blaugrana,  a hores d’ara el títol d’enguany és a les seves mans. Així mateix, l’anècdota és l’ajornament fins diumenge al migdia  del Noia-Reus, al considerar tothom que l’estat de la pista de l’Ateneu de Sant Sadurní no era adequat per disputar el partit. L’altra sorpresa és la victòria del Calafell a Lleida, malgrat que no li permet sortir de la zona de descens, i la, pràcticament, sentència de l’Alcoi al perdre a casa davant el Voltregà.

Divendres es va jugar el Blanes - Vendrell, en el que els del Baix Penedès  van demostrar que estan en un moment àlgid, emportant-se cap a casa els tres punts.  A la primera part es van avançar dels locals,  amb un gol de Grasas, però els de Cabestany van capgirar el marcador amb quatre gols abans del descans (Barroso amb  2 gols, Albesa i X. Costa). A la segona part, els locals es van acostar  amb gols de F. Bargalló i Kimi Ridaura.

Als partits del dissabte, el Vilanova  va caure a Les Comes en un partit amb alternances en el marcador, i que es va resoldre a manca de dos minuts pel final (veure crònica) amb el darrer gol de l'Igualada (6 a 5). Per la seva part, el barça va golejar al Shum per 6 gols a 0 en un partit en què els de Ricard Muñoz van arribar al descans amb un clar 4 a  0. Després, en la segona part es va arrodonir la golejada. Torra i Miras, amb dues dianes, i Panadero i Gual, amb una, van ser els golejadors.

El Sant Feliu i el Lloret van signar un empat a tres gols que permet als locals sortir del descens.  Partit equilibrat amb alternances al marcador, que ja assenyalava un empat a dos gols al descans.  Van marcar Valls (dos gols) i Tirso de penal pels de Sant Feliu i i Pelicano  (en dues ocasions) i Torner pel Lloret.

A Riazor va saltar la sorpresa, com hem apuntat, en un partit  mogudet amb sis targetes blaves i picabaralla final entre E. Lamas i C. Rodriguez segons consta en l’acta . Partit disputat  que assenyalava  un empat a un gol  al marcador al descans. Els golejadors locals van ser Ordoñez  (2 gols) i J. Bargalló. Pels de Pujalte, dos gols de C. Rodriguez i un de Rocasalbas.

Als partits de diumenge, el Voltregà va golejar per 1 gol a 6 a l’Alcoi en la seva vista a la ciutat alacantina. Els locals ja poden pensar en la Primera Nacional per la propera temporada. En l’encontre, van ser els locals qui en el primer minut van marcar el seu únic gol (Aguilar). Després, dos gols d’Armengol abans del descans van capgirar el marcador, que van arrodonir  en la segona part els de sant Hipòlit amb gols de Molas (dos), Anguita i Lladó.

El Calafell va guanyar al Lleida per 4 gols a 5 en la seva visita a la capital del Segrià, en un partit en què van portar la iniciativa en la primera part amb gols de Borja Ferrer i Vergés pels calafellencs i de Necchi pels locals. En la segona part els de Varias van augmentar el seu avantatge, amb gols de Díez i de Borja  Ferrer. A manca de nou minuts i escaig pel final, els locals van iniciar la remuntada amb tres gols de Trilla, Soler i López, empatant  el marcador. Rosa, a poc del final, tornava a marcar i  el Calafell s’ enduia el tres punts cap a casa seva.

El darrer partit disputat en la matinal de diumenge va ser el Noia – Reus, ajornat  el dissabte per problemes de goteres al pavelló de l’Ateneu. Ha estat un partit estrany, ja que primer els locals  s’han avançat clarament en el marcador, amb tres gols de Feixas, Mitjans i Del Amor. Però abans del descans, Adroher  i  M. Ollé han escurçat diferències. La remuntada visitant ha continuat a la segona part, amb tres gols consecutius de Casanovas, Adroher i Salvat. Però els de Ferran López han tret la seva empenta i, amb dos gols de Mitjans, empataven el partit. Un empat que Pau Bargalló ha trencat a manca d’un minut pel final.