Conferències, col.loquis
Una xerrada trenca els falsos mites del Corpus
Sitges | Grup d’Estudis Sitgetans | 21-05-2016
Eduard Tomàs ha realitzat una recerca exhaustiva sobre l’evolució i la història de la celebració, que servirà per desvetllar alguns fragments poc acurats però que han arrelat al voltant de la festa.
A partir d'una recerca molt exhaustiva, el responsable de catifes de la Comissió de Corpus de Sitges, Eduard Tomàs, realitzarà la xerrada Història del Corpus i les catifes: trencant tòpics i mites. El proper dissabte 21 de maig, a les set de la tarda, al Grup d’Estudis Sitgetans, Tomàs encararà l’evolució i la història del Corpus trencant amb diversos tòpics i mites que han arrelat al voltant de la festa, però que la investigació ha desvetllat que no són reals o del tot acurats. Rosa Tubau, regidora de Cultura, Tradicions i Festes, ha explicat que “serà una xerrada amena, plena d’anècdotes, que servirà per tenir un dibuix clar dels inicis de la festa, de com la celebraven els nostres avantpassats i com aquesta ha evolucionat fins als nostres dies”.
El ponent repassarà la història de la festa, i destacarà els punts claus que permetin entendre millor com ha anat canviant fins a l’actualitat. Algunes de les preguntes que respondrà Tomàs és si el 1939 van sortir tots els balls al carrer, si les catifes es van començar a elaborar als anys 20, si hi havia matinal per Corpus o quin és el recorregut clàssic de la Processó.
Tot i que ja s’han donat a conèixer algunes de les activitats incloses en el Corpus 2016, la programació complerta, el cartell i l’incògnita sobre qui serà el protagonista en el Pregó del Clavell es donaran a conèixer en l’acte de presentació previst el 17 de maig, a la sala gòtica del Museu Cau Ferrat, a les set de la tarda.
T'ha interessat aquest acte?
Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.