Altres
Docs for Action 2016
Vilanova i la Geltrú | Diferents indrets | 17-06-2016 fins 19-06-2016
La programació, de divendres 17 a diumenge 19 de juny, consta d’un documental, un Mercat de la Terra i un Dinar de Profit.
● Divendres 17 de juny a les 20 h al Teatre Principal. DOCUMENTAL “Just eat it” (Grant Baldwin, 2014, EUA, VOSE, 75’).
Aquesta és una història en primera persona: la Jen i en Grant es submergeixen en la cadena de malbaratament alimentari, des del camp a la seva nevera i en descobreixen el seu impacte econòmic i mediambiental.
Col·loqui amb Paco Muñoz, membre de la PAA - Plataforma Aprofitem els Aliments i responsable de residus de la Oficina de Mediambient de la Universitat Autònoma i Aina González, investigadora de la Fundació ENT
L’entrada té un preu de 5 €.
● Dissabte 18 al matí, de 10h a 15h, omplirem la Plaça de la Vila amb un MERCAT DE LA TERRA. Comptarem amb diversos productors de Slow Food del Garraf i Penedès i també d’altres Convivia que oferiran els seus aliments locals de qualitat i de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb la terra, i que tenen un preu just, tant per qui els compra com per qui els produeix.
Així, podreu trobar productes de l'horta de Sències Can Girona i La Piotxa, crispetes de Sitges, elaborats i melmelades Bouquet d'Hort, elaborats i planter ecològics La Caseta, melmelades de raïm "Vinyet la melmelada Penedès", pa de l’Espiga d’or, embotits Genis Noguera, mel Entre Flors, formatges Torrec (Balaguer) o xocolata Aynouse de la mà dels seus productors.
També hi haurà el food truck La Cantina Solar: cafè i té ecològic i de comerç just, fet amb energia solar.
A més, hi ha previstos dos tallers:
- 11.30h Taller de Mel Entre Flors: en Xavi Branchat, apicultor, ens mostrarà la vida de les abelles dins d'un rusc.
- 12.30h Taller de xocolata Aynouse: en Xavi Rodríguez, llaurador de cacau, demostrarà que del cacau a la xocolata hi ha un viatge apassionant.
● Finalment, diumenge 19, de 10h a 16h, a la Plaça de les Neus, celebrarem un DINAR DE PROFIT, gratuït i paticipatiu. L’objectiu és sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari, és a dir, tot el menjar que perdem o llencem al llarg de tota la cadena alimentària.El Dinar de Profit compta amb la col·laboració del Mercat del Centre i el Mercat de Mar de Vilanova i la Geltrú que proporcionaràn aliments que altrament acabarien, molt possiblement, llençats a les escombraries.
Es convida a tothom a col·laborar en la preparació del dinar a partir de les 10 hores.
Durant la preparació col·lectiva del dinar, cap a les 12 hores, hi haurà el taller “De menjar no en llencem ni mica!” a càrrec d’Alfons López, d’Espai Ambiental; una oportunitat per hores, repassar els motius i conseqüències del malbaratament alimentari mentre preparem algunes senzilles receptes d'aprofitament.
Espai ambiental és membre de la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), associació formada per persones i entitats que treballen en xarxa, apropant tots els agents implicats en la cadena dels aliments (productors, empreses, entitats, consumidors…) per trobar solucions comunes al problema del malbaratament d’aliments.
També hi haurà DJ’s i Swing per a ballar i amenitzar la festa.
Al final de la jornada, s’anunciarà el guanyador/a del #concursDFA2016 que convida a penjar una foto [DFA] a Instagram, que convidi a [D]enunciar el model de consum actual
[F]omentar alternatives transformadores
[A]ctuar per un futur més just i sostenible
Podeu seguir-nos a @docsforaction
El premi serà un lot de productes de proximitat i un abonament del Cineclub Sala1.
Lloc i adreça de l'acte
- Vilanova i la Geltrú
- Diferents indrets
- Diferents horaris
Informació de contacte
T'ha interessat aquest acte?
Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.