Altres

La Nit dels Museus a Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes | 18-05-2024 21:00 h.

La Nit dels Museus a Sant Pere de Ribes

El Castell de Ribes i el Centre d’Interpretació dels Americanos obren les seves portes durant la Nit dels Museus, que tindrà lloc aquest dissabte 18 de maig, a partir de les 21h. El Centre d’Interpretació obrirà fins les 23h i el Castell fins la mitjanit i es podran visitar de manera gratuïta. També s’ha organitzat una ruta nocturna guiada amb el títol “Els Americanos a Sant Pere de Ribes”, que s’iniciarà a les 19.30h, des de la plaça de la Vila. Cal fer inscripció a través d’aquest enllaç o trucant al telèfon 630 67 88 85 (places limitades) i es poden fer fins el 18 de maig a les 13.30h.

Coincidint amb la Nit dels Museus, el Castell de Ribes, emplaçament patrimonial i referent cultural al municipi, també acull una de les actuacions de la quarta edició del Festival Udaeta, que dóna el seu tret de sortida amb aquest esdeveniment. El solista de piano, Santi Escura, interpretarà les seves Iberian improvisations  mentre el públic visita lliurement l’entorn i l’interior del Castell. La resta de les actuacions es faran el dies 24, 25 i 26 de maig i es pot consultar tota la informació a https://festivaludaeta.com/. El Castell també serà l’escenari del Monocicle, el Festival de Música d’Autor/a a Sant Pere de Ribes, que se celebrarà del 6 al 9 de juny. Per a més informació: https://www.monocicle.cat/.

Amb la seva museïtzació del Castell, les persones que el visiten poden conèixer i aprofundir en diferents aspectes rellevants de la història del municipi. Imatges, audiovisuals, maquetes o elements sonors, acompanyen els espais originals de l’edifici per descobrir no només la seva significació històrica, estretament lligada al territori, sinó també del paisatge i de la transformació de Sant Pere de Ribes.

El Centre d’Interpretació dels Americanos, el primer de Catalunya i que acull l’essència de la història i el llegat dels Americanos, ampliarà el seu horari les tardes durant la celebració de la fira del Retorn dels Indians i l’Agromercat. Així, l’1 i 2 de juny romandrà obert d’11h a 14h i de 17h a 20h. L’espai trasllada al visitant, a través d’una visita interactiva amb diverses sorpreses que es van descobrint, el que va ser aquella part de la història, explicant des de tots els àmbits la realitat del moment. També acull l’Oficina de Turisme i Punt d’informació del Parc del Garraf on es pot demanar informació per gaudir de Sant Pere de Ribes i el seu entorn durant i després de la fira. 

La Nit dels Museus és un esdeveniment global que se celebra pels volts del 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, i que es va originar l’any 1997 a Berlín. Actualment se segueix a tot el món permetent visitar gratuïtament diversos museus i equipaments culturals durant la nit.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!