Agenda del Penedès

Exposicions

Composicions arrelades

Vilafranca del Penedès | 28-06-2024 20:00 h. fins 28-08-2024

Composicions arrelades

L’objectiu de l’artista és, que en les seves obres broti el diàleg, un diàleg que arribi a equilibrar l’obra en fràgils i subtils espais i, en conseqüència, que totes elles es mantinguin dins del seu propi llenguatge i que, en certa manera, aquestes conclusions arribin a ser els rerefons de les seves estructures. Ocasionalment, a les seves obres sorgeixen paraules: paraules que no deixen de ser espontànies i que expressen els seus sentiments i també les seves tendreses, el fet de sentir, d’estimar, percebre la natura. És llavors quan floreix el silenci de les seves composicions. De fet, aquests pensaments mig espontanis són la font de la seva inspiració.

Citant la comissària de l’exposició, Montse Juvé “bona part de la producció artística contemporània sol reflectir situacions existencials, experiències personals, apreciacions i vicissituds contextuals. El treball de Cristina Moriano no n’és una excepció i sorgeix d’un batec interior, neix dels entreteixits d’una vida viscuda, ix de l’emoció, creix des del pensament, es nodreix de paraules i silencis, suggereix un carrell de bagatges, descobertes i inquietuds enfilats amb cura i determinació".

L’artista
Cristina Moriano, nascuda el 1976 a Barcelona, viu i treballa a Subirats de de l’any 2023. És graduada per l’Escola d’Art Arsenal de Vilafranca l’any 2024 com a tècnica de revestiments murals. L’any 2010 es gradua a l’Escola Superior d’Art i Disseny “La Llotja” de Barcelona a tècnica d’Arts Aplicades al Mur. Ha realitzat cursos monogràfics de pintura contemporània amb l’artista i professora Nora Ancarola i l’any 2021 va fer un el curs de fotogravat i estampació Marea Negra amb l’artista i gravadora Maria Pujol.

Actualment, treballa i perfecciona el gravat i l’obra gràfica a l’estudi-taller de l’artista Josep Maria Avilés, a qui el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca va programar una magnífica exposició a la Capella de Sant Joan l’any 2021.

Cristina Moriano
Acte inaugural, horaris, visites i servei de mediació
L’acte inaugural de l’exposició Composicions arrelades serà a les 20h d’aquest divendres 28 de juny i comptarà amb la presència de la comissària Montse Juvé, que presentarà l’obra, i de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau.

Per aquesta exposició, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha encarregat un servei de mediació artística que s’oferirà com a recurs de visita i taller a l’exposició dins el programa Ocitardes, de dimarts a dijous, de 18 a 19,20h a la mateixa Sala dels Trinitaris. Aquest servei està adreçat a famílies amb fills a partir de 6 anys, és gratuït i no requereix d’inscripció prèvia. També s’oferirà als grups dels casals d’estiu de Vilafranca.

D’altra banda, el dijous 18 de juliol, a les 19.30h, s’oferirà una visita comentada adreçada a tots els públics.

Composicions arrelades es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 28 de juliol amb horari de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!