Agenda del Penedès

Fires i festes

Festa Major de Cubelles

Cubelles | 09-08-2024 20:00 h. fins 17-08-2024

Festa Major de Cubelles

Una de les novetats d’aquesta Festa Major és la proposta de l’Espai Jove, que organitza, al Poliesportiu, una Teen’s League de futbol 7, els dies 6, 8 i 12 d’agost, i una Teen’s League de vòlei platja el dilluns 12.

Divendres 9 d’agost

Un dels actes més concorregut arribarà el divendres 9 amb l’assaig general de l’Agrupació de Balls Populars, a partir de les 20.00 h., a la plaça de la Vila i amb una ballada final a la pl. del Mercat. A les 20.30 h., a les pistes de tenis del Poliesportiu, hi haurà el Torneig de Tenis nocturn de dobles. La nit acabarà amb un ball a l’Hort del Rector, a partir de les 23.30 h., amb els grups de versions Hotel Cochambre i La Prole Band. En aquest acte hi haurà instal·lat el Punt lila dins de la campanya #CubellesDiuNOaLesViolenciesMasclistes (671 04 07 81). 

Dissabte 10 d’agost

El dia començarà amb el II Torneig de Tennis de Taula, a la Sala Sociocultural, a partir de les 9.00 h. A les 11.00 h. i a les 12.30 h. tindran lloc les visites guiades al patrimoni cubellenc, un itinerari per a descobrir el castell, l’exposició permanent i els safareigs. Les places són limitades i cal fer inscripcions aquí. Els actes es reprendran a partir de les 19.00 h., amb una exhibició castellera a càrrec dels Minyons de l’Arboç i els Castellers dels Foix entre el pg. Marítim i l’av. del Mediterrani. En aquest mateix espai se celebrarà una de les novetats del programa d’aquest any. Es tracta de la mostra de música local, a partir de les 20.30 h. Una ballada Country-Linedance, a la guingueta l’Abellerol, posarà el punt i final a la jornada a les 22.30 h. El dissabte 10 i el diumenge 11 d’agost, tornarà la regata 53è Trofeu de Cubelles de categories optimist, patí de vela júnior i sènior.

Diumenge 11 d’agost

A les 10.00 h., començarà el matí amb una visita guiada a l’Espai Natural del Foix. Es tracta d’una sortida per posar en valor uns ecosistemes molt amenaçats: els sistemes litorals. S’explicarà l’espai i la importància de les zones humides i dels sistemes dunars a la platja de la Mota, es prendrà consciència sobre la importància de la dinàmica sedimentària i s’analitzarà perquè retrocedeixen les nostres platges i com mitigar-ho. És una activitat gratuïta, amb places limitades per la qual és necessària inscripció prèvia aquí. A partir de les 11.00 h., es repetiran les visites guiades al castell, l’exposició permanent i els safareigs amb inscripcions al web municipal. A les 19.00 h., entre el pg. Marítim i l’av. del Mediterrani, es farà una competició de castells de caixes de beguda. Els actes continuaran a les 21.00 h., a la plaça de Pere Quart, amb una festa Holi amb DJ i animació i, a les 23.00 h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, hi haurà el concert ‘Serrat sense Serrat’ amb venda anticipada d’entrades a 10 euros a Entràpolis.

Dilluns 12 d’agost

A les 19.00 h. es farà un taller infantil de sals de colors entre el pg. Marítim i l’av. del Mediterrani i, de les 18.00 a les 22.00 h., el Poliesportiu acollirà la Teen’s League de vòlei platja i futbol 7.

Dimarts 13 d’agost

Crea Cubelles oferirà el taller ‘Pintem el bestiari de la Festa Major’. Obert a tothom, serà al Pati de Ponent a les 19.00 h. El dia acabarà amb una sessió de cinema a la fresca, a la pineda entre l'av. Jaume I i el c. de la Mota de Sant Pere, amb la projecció de la pel·lícula ‘La Ciudad perdida’, interpretada per Sandra Bullock, Channing Tatum i Daniel Radcliffe i dirigida per Aaron Nee i Adam Nee.

Dimecres 14 d’agost

El plat fort de la Festa Major arribarà el dimecres amb el tradicional toc de matinades, a les 11.50 h., a càrrec dels grallers de l’ABPC des del cloquer del campanar. A les 12.00 h., a la plaça del Castell, es farà el llançament dels dotze morterets i el repic de campanes de Festa Major. A continuació, als Jardins de Can Travé, tindrà lloc el pregó de Festa Major a càrrec d’Amalio Pérez Hiraldo.

A les 18.30 h., des de la plaça de la Vila, començarà l’exhibició de balls de les colles de l’ABPC fins a la pl. del Mar. A les 23.00 h., al passeig Marítim, hi haurà el castells de focs d’artifici i, tot seguit, la cercavila nocturna. La nit acabarà amb el ball de l’empalmada, a les 00.30 h., amb l’Oreja de tik-tok i Big Mouthers. En aquest acte hi haurà instal·lat el Punt lila dins de la campanya #CubellesDiuNOaLesViolenciesMasclistes (671 04 07 81).

Dijous 15 d’agost

El dia més solemne serà el dijous 15 d’agost amb l’entrada d’ofici i missa, a les 10.45 h., a l’església Santa Maria de Cubelles. Es farà la tradicional ofrena a la Mare de Déu dels productes dels pagesos de Cubelles a càrrec de la Colla de Cintes i la Colla de Capgrossos de l’ABPC. Aproximadament a les 12.00 h., hi haurà la sortida d’ofici i la cercavila i ballada final d’exhibició. L’orquestra Internacional Maravella posarà el punt i final a la festa amb un concert, a les 19.00 h., i un ball, a les 23.00 h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel.

Divendres 16 d’agost

Les activitats tornaran el divendres a les 19.00 h., a la plaça de la Vila, amb la companyia de titelles Galiot que presentarà ‘En Patufet’. A les 22.30 h., al mateix espai, hi haurà el concert del cantautor occità Jordi Vidal.

Tancament de festa

El dissabte 17 d’agost, a les 18.00 h., el Camp Municipal de Futbol Josep Pons i Ventura acollirà un triangular de futbol de Festa Major amb la participació de l’Athletic Vilafranca, C.F. Cubelles i Athletic Cubelles F.C. El mateix dissabte i l’endemà hi haurà la regata Vila de Cubelles de categories optimist, patí de vela júnior i sènior. El dissabte 24 d’agost, a les 19.00 h., a l’església Santa Maria es farà el concert “Vistes al Mar” d’Eduard Toldrà. El VIII Festival de novel·la negra Cubelles Noir posarà el punt i final, del 22 al 25 d’agost, a la Festa Major d’enguany.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!