Agenda del Penedès

Fires i festes

Fires i Festes de Sant Sadurní

Sant Sadurní d'Anoia | 06-09-2024 20:00 h.

Fires i Festes de Sant Sadurní

Tal com ho indica el seu nom, les Fires inicialment eren un mercat de productes agrícoles que es feia just abans de l'època de més activitat de Sant Sadurní, la verema. A poc a poc, al voltant de la fira agrícola van començar a aparèixer un seguit de petites atraccions i activitats lúdiques per distreure els firaires i els compradors.

Actualment encara es celebra la cercavila de cavalls i la fira del disc, però s'ha accentuat un model de Fires amb més protagonisme de les entitats locals i, així, els gegants, les ballades de sardanes o altres tradicions centenàries conviuen amb costums de nova implantació i festa per a tots els públics.

Els correfocs i activitats de foc tenen també un especial paper a les Fires, de la mà de la Festa de la Fil·loxera - que ha anat guanyant amb els anys un protagonisme majúscul a la vila-, i els Diables Se M'n Refum.

Dimarts 10 de setembre | 19.30 h Concert de Fires amb La Principal de la Bisbal

Lloc: Pavelló de l’Ateneu

Preu: 5 €

Organitzen: Regidoria de Cultura i Comissió de Festes

*Les entrades es poden comprar per la web de l’Ajuntament o a taquilla el dia del concert.

  COMPRAR ENTRADES (Les entrades es posaran a la venda el 26 d'agost)

Divendres 13 de setembre | 20.30 h CONCERT DE FIRES de la Coral Sant Sadurní amb piano i percussió. «Música i Poesia».

Lloc: Saló Reial de les Caves Freixenet

Preu: 10 € anticipada i 12 € a taquilla

Venda d’entrades anticipades: A la Llibreria Jepi i a la Pastisseria Carafí

Organitza: Coral Sant Sadurní i Regidoria de Cultura

EXPOSICIONS DE FIRES I FESTES 2024

Inauguració de les exposicions: dimarts 5 de setembre a les 20h a la Capella de l'Índex 

Exposició de pintura de Laura Bofill i escultura de Carme Albaiges «Contraposicions»
Del 5 al 29 de setembre

Lloc: Capella de l’Índex

Horari: dies laborables de 18 h a 20 h i dissabtes i festius de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h.

Organitza: Regidoria de Cultura i Galeria Paqui Delgado.


Exposició de fotografia de Sergi Claver «La festa de la Fil·loxera»
Del 5 al 29 de setembre

Lloc: Claustre de la Biblioteca

Horari: matins de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h, tardes de dilluns a divendres de 15.30 h a 20 h. Dia 6 de setembre de 9.30h a 13.30h i de 18h a 20h. Dies 7, 8, 9, 10 i 11 de setembre de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h.

Organitza: Regidoria de Cultura

 
Exposició d’obres de Mª Assumpció Raventós «El secret del petit format»
Del 5 al 29 de setembre

Lloc: Vitrines d’art de la Biblioteca

Horari: matins de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h, tardes de dilluns a divendres de 15.30 h a 20 h. Dia 6 de setembre de 9.30h a 13.30h i de 18h a 20h. Dies 7, 8, 9, 10 i 11 de setembre de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h.

Organitza: Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya


NORMES DE SEGURETAT PELS ACTES DE FOC

CONSELLS PER ALS VEÏNS I VEÏNES

Treieu del carrer qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del correfoc, com, per exemple, els testos amb plantes, les bosses d'escombraries, les taules, les cadires, etc. Així evitareu accidents.
Retireu els vostres vehicles de la zona per on passarà la cercavila de foc. Així evitareu que la gent prengui mal i possibles desperfectes als cotxes.
Tanqueu les portes, les finestres i els balcons i protegiu les obertures per impedir que entrin coets i guspires que podrien causar un incendi.
Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals per prevenir que es puguin encendre.
Per més que els assistents al correfoc us demanin aigua per mitigar la calor, no en llenceu. Així evitareu que la pólvora es mulli i exploti o que surti en direcció inesperada en lloc de cremar-se.

CONSELL PER A LES PERSONES QUE SEGUEIXEN EL CORREFOC

Informeu-vos bé dels llocs per on passarà el correfoc i seguiu les recomanacions dels organitzadors i dels serveis d'ordre, així la participació en el correfoc serà una festa completa.
La roba més idònia per participar en un correfoc és la de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agafin fort els peus.
Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot, no correu, perquè les flames s'escamparien i serien més virulentes.
Espereu la comitiva del correfoc en carrers amples i eviteu, en la mesura que us sigui possible, les aglomeracions i els taps de la gent.
Col·laboreu amb l'organització no demanant aigua als veïns. Així evitareu taps i relliscades i també evitareu que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!