Agenda del Penedès

Fires i festes

FirAnoia 2024

Igualada | 20-09-2024 17:00 h. fins 22-09-2024

FirAnoia 2024

Amb l’eslògan “FirAnoia, la nostra”, l’organització vol promoure la participació ciutadana perquè tothom se senti partícep de l’esdeveniment, especialment en un any on la programació d’activitats guanya pes amb més de vint actes repartits en diferents espais, ja siguin als propis estands dels expositors com als dos espais habilitats al Passeig Verdaguer: l’Espai d’Activitats FirAnoia (a l’alçada del carrer Sant Magí) i l’Espai Vera, amb xerrades i ponències obertes a tot el públic i gratuïtes (a l’alçada del carrer Òdena).

A més de la fira multisectorial, FirAnoia aplega també el Mercat d’Automoció amb exposició i venda de cotxes a Cal Font, la Fira d’Artesania, la Mostra d’Entitats i les nits de degustació i música Tasta’m que se celebren a l’Escorxador. A diferència dels anys anteriors, però, enguany FirAnoia no coincideix amb el Mercat d’Antiguitats, que es mantindrà com és habitual l’últim diumenge de mes (la setmana següent, el 29 de setembre). La xifra total d’expositors d’enguany és de 110, dels quals la meitat són artesans vinguts d’arreu del país i especialment de l’Anoia (un de cada quatre procedeixen d’Igualada i municipis propers).

El certamen, organitzat per Fira Igualada, enguany arriba a la seva 71ena edició complint amb els seus objectius: contribuir a dinamitzar l’economia del territori, aconseguint la participació i implicació de la ciutadania i divulgant temes d’especial interès econòmic per al territori. Enguany molts dels expositors formen part de sectors en auge com ara la innovació i les energies biorenovables o bé la salut i el benestar.

FirAnoia, està organitzada per l’entitat sense ànim de lucre Fira Igualada, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i el patrocini de Vera i Garaje Dalmau.

 

HORARIS I EMPLAÇAMENT DE LES FIRES

Fira Multisectorial FirAnoia

Passeig Verdaguer entre els carrers Sant Magí i Sant Vicenç

Divendres: de 17 a 21h

Dissabte: de 10 a 14.30h i de 17 a 21h Diumenge: de 10 a 14.30h i de 17 a 20h

Mercat d’Automoció

Plaça de Cal Font

Divendres: de 17 a 21h

Dissabte: de 10 a 14.30h i de 17 a 21h Diumenge: de 10 a 14.30h i de 17 a 20h

Sorteig entre els compradors: diumenge a les 20h

Fira d’Artesania

Passeig Verdaguer entre el c/ St Josep i el c/ Sant Vicenç

Dissabte: de 10 a 14.30h i de 17 a 21h Diumenge: de 10 a 14.30h i de 17 a 20h

Mostra d’Entitats

Passeig Verdaguer sobre el c/ Cardenal Vives

Dissabte: de 10 a 14.30h i de 17 a 21h Diumenge: de 10 a 14.30h i de 17 a 20h

Tasta’m. Nits a l’Escorxador

Recinte l’Escorxador Divendres: 20h Dissabte: 20h

Venda de tiquets a www.firanoia.cat

 

“TASTA’M”, NITS DE DEGUSTACIÓ I MÚSICA

Per tercer any consecutiu el recinte modernista l’Escorxador d’Igualada acollirà el Tasta’m, una experiència gastronòmica i musical que Fira Igualada organitza en el marc de FirAnoia. Se celebrarà dues nits consecutives: divendres 20 i dissabte 21 de setembre, i les inscripcions per a participar-hi ja estan obertes.

El Tasta’m se celebra a l’aire lliure, en un ambient distès i en un entorn de gran valor patrimonial, i serveix per a presentar els vins del territori en un format reduït. Una suma de maridatge de vins i música en directe que cada any guanya nous adeptes i esgota totes les places disponibles.

Enguany el maridatge serà de vins de la D.O Catalunya, i es podran degustar vins blancs i negres dels cellers Bohigas, Pla de Morei, Torrens Moliner i Bodegas Puiggròs. El tast compta amb la col·laboració de formatges La Tossa, embotits Ca la Maria, Esclat i OpciNatura, i anirà acompanyat de música en directe a càrrec del duet acústic format per Elisa Mas i Carles Hidalgo.

L’acte se celebrarà al pati interior del recinte de l’Escorxador i en cas de pluja es trasllada- ria a l’interior de l’edifici. Les inscripcions per a participar-hi es poden formular a través del web firanoia.cat, amb un cost de 16€ per persona fins el dia 9 de setembre i de 20€ si la reserva es fa a partir del dia 10. Les places són limitades.


SORTEIG DE 3.000 EUROS ENTRE ELS COMPRADORS

Al mercat d’Automoció de la Plaça de Cal Font els següents concessionaris exposaran vehicles nous de diverses marques: Garaje Dal mau, Motorcat Premium, Sarauto, Eix Motor Catalunya, Anoia Motor, Anoia Automoció, Remm Guitart, Dabsa i Maas Exclusivas Pont.

L’organització sortejarà 3.000€ en premis entre els compradors d’un cotxe durant la Fira (tres premis de mil euros). El sorteig es farà un cop tanqui la fira diumenge 22 a les 20h a la Plaça de Cal Font.

En la passada edició de FirAnoia l’any 2023 es van vendre un total de 44 cotxes durant els tres dies que dura la fira, tretze més que l’any 2022, quan es van vendre 31 cotxes.

EXPERIÈNCIA FAST

Una de les novetats d’enguany és l’exhibició d’un cotxe de volcatge. L’empresa FAST Parcmotor oferirà la possibilitat de participar en un curs de conducció i seguretat per aprendre quina és la millor posició de conducció per conduir amb comoditat i seguretat.

Pujant a un cotxe que estarà instal·lat a Cal Font es podrà experimentar la sensació de volcatge en un entorn controlat i com actuar en cas d’un sinistre. Es tracta d’una oportunitat per adquirir coneixements essencials per aplicar a la carretera.

PUJA AL TRENET!

Gràcies a la col·laboració de l’Associació cultural Amics del Tren d’Igualada, per primera vegada durant la FirAnoia hi haurà instal·lat el Tren Petit, una activitat pensada per a grans i petits. Estarà situat a la Plaça de Cal Font, i tothom qui s’hi acosti podrà pujar al trenet i fer un recorregut ben assegut damunt dels vagons.


RECEPCIÓ D’HEREUS I PUBILLES

Un dels actes més tradicionals de FirAnoia és l’ofrena dels Hereus i Pubilles. Enguany són 18 els municipis anoiencs que seran representats per les parelles d’infants, dos més que l’any passat: el Bruc, Calaf, Calonge de Segarra, Car- me, Castellolí, Copons, Igualada, Montmaneu, Òdena, Orpí, La Pobla de Claramunt, els Prats de Rei, Sant Martí de Tous, Sant Martí Sesgueioles, Santa Maria de Miralles, la Torre de Clara- munt, Veciana i Vilanova del Camí.

La recepció institucional dels Hereus i Pubilles per part de les autoritats es farà diumenge dia 22 de 10h a 12.30h a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada. Es tracta d’un acte obert a tothom que comptarà amb dinamització de Jordi Puiggròs (La Moguda), cercavila amb Dessota, i la participació de colles i imatgeria diversa de la comarca com els Falcons de Capellades, els Capgrossos de Carme, les Bastoneres de Jorba, els Capgrossos de La Pobla de Claramunt, i la Colla Gegantera de la Torre de Claramunt, entre d’altres. L’organització convida a tots els infants que tinguin imatgeria festiva feta a casa, a participar a la cercavila.


LES ENTITATS TORNEN A FIRANOIA

Al Passeig Verdaguer a l’alçada del carrer Cardenal Vives es reedita la Mostra d’Entitats de la ciutat. A l’edició d’enguany hi participen l’Igualada Gospel Choir, l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, l’Associació Esportiva Hoquei Línia d’Igualada, la Penya Blanc i Blava d’Igualada i l’Anoia Rugby Club.


AGENDA D’ACTIVITATS

DURANT TOTS ELS DIES DE LA FIRA

 

TALLER DE XAPES “ESTIL DE VIDA SALUDABLE”

Qui ho desitgi podrà pintar, personalitzar i endur-se la xapa posada.

Lloc: Passeig Verdaguer, entre c/St. Magí i c/ La Vida

Organitza: Creu Roja Anoia. Gratuït

CONTES, PINTURA I DIBUIX!

Contes per a nens, petites manualitats, pintura, dibuix...

Lloc: Passeig Verdaguer, cantonada c/St. Josep

Organitza: New York Institute. Gratuït

 

TALLER DE ROBÒTICA I PROGRAMACIÓ

Extraescolar de programació, robòtica i pensa- ment computacional per a joves a partir dels 7 anys.

Lloc: Passeig Verdaguer, entre c/St. Magí i c/ La Vida

Organitza: Codelearn

MINI ROCÒDROM PER A PETITS AVENTURERS

Vols que els teus fills gaudeixin d’una activitat divertida i saludable? Amb el petit rocòdrom, els més petits de la casa podran posar a prova les seves habilitats, desenvolupar la seva agilitat i començar a explorar el món emocionant de l’escalada.

Lloc: Passeig Verdaguer, entre c/St. Magí i c/ La Vida

Organitza: Ingravita. Gratuït


JOCS I LLIBRES A L’ESPAI ABACUS

Espai lúdic i permanent de jocs i llibres oberts a tots els públics al llarg de la Fira.

» Vine i et pintem la cara!

» Donar forma a les teves creativitats amb Hama

» Pinta la teva aquarel·la

» Fes-te un selfie amb el teu Playmòbil gegant favorit

» Fes el teu propi slime enganxifós al teu gust

» Crea un marc xulo per guarnir el teu quadre

» Crea un fons marí amb la teva llanterna mà- gica

Lloc: Passeig Verdaguer, entre c/Òdena i c/ St. Josep

Organitza: Abacus. Gratuït

PUNT LILA

El dispositiu de Punt Lila ofereix informació, sensibilització i assessorament per a l’eradicació i prevenció de la violència masclista i lgtbifòbica. S’hi podrà trobar material informatiu i s’hi faran dinàmiques sensibilitzadores adreçades a famílies i públic en general.

Lloc: Passeig Verdaguer, entre c/St. Josep i c/ St. Vicenç

Organitza: Servei d’Igualtat de gènere de l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.


AGENDA D’ACTIVITATS

DIVENDRES 20

18.30 h INAUGURACIÓ DE LA 71A EDICIÓ DE FIRANOIA

A càrrec del President de Fira Igualada, Sr. Ivan Sánchez Enrique, l’Alcalde d’Igualada l’Il·lm. Sr. Marc Castells, i autoritats de la ciutat.

Lloc: Passeig Verdaguer cruïlla C/ Sant Josep

18.30 h CLASSE DIRIGIDA DE ZUMBA

Activitat cardiovascular que combina exercicis de tonificació amb passos de balls llatins. Les coreografies estan basades en passos senzills i repetitius, cosa que fa que sigui molt fàcil seguir-la.

Lloc: Espai d’Activitats de FirAnoia (c/ St. Magí)

Organitza: Gimnàs Infinit Igualada

 

19.30 h  DANSA URBANA

Actuació de dansa Urbana.

Lloc: Espai d’Activitats de FirAnoia (c/ St. Magí)

Organitza: Urban Essence Dance School

 

AGENDA D’ACTIVITATS

DISSABTE 23

11.00 h  SABEM RESPIRAR?

Conèixer el funcionament del nostre cos quan respirem és bàsic per poder respondre la pregunta SABEM RESPIRAR? Descobreix els beneficis d’una correcta respiració i aprèn tècniques i exercicis que t’ajudaran a reduir l’estrès, millorar la teva concentració i potenciar la teva salut general. No et perdis aquesta oportunitat de transformar la teva vida amb una eina tan senzilla i poderosa com la respiració.

Lloc: Espai d’Activitats Vera (c/ Òdena) Organitza: Xportnutrition a carrec de Marta Caralt Carrera

 

11.30 h  GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Petita demostració dels gimnastes i nedadores de l’Anoia Club Gimnàstic. La secció de gimnàstica artística durà a terme una part d’un entrenament de federats i la secció de natació artística mostrarà com es treballa aquest esport fora de l’aigua.

Lloc: Espai d’Activitats de FirAnoia (c/ St. Magí)

Organitza: Anoia Club Gimnàstic

12.30 h  INNOVACIÓ I FUTUR DE LA IA

En aquesta xerrada, abordarem la importància de participar activament en el desenvolupament i l’ús de la IA, i de formar-se en aquesta tecnologia per no quedar enrere en un món en constant evolució. Us convidem a assistir a la nostra xerrada i a descobrir com la IA pot transformar el vostre futur. Us hi esperem!

Lloc: Espai d’Activitats Vera (c/ Òdena)

Organitza: El Garbell

 

17.00 h  TIGRA ARTS MARCIALS

Vine a gaudir d’un espectacle d’habilitat, força i disciplina com mai abans has vist! Els nostres experts en arts marcials mostraran les tècniques més impressionants en una exhibició que et deixarà sense paraules.

Lloc: Espai d’Activitats de FirAnoia (c/ St. Magí)

Organitza: Tigra Igualada


17.30 h  OURBITA - BIORENOVABLES

Es presenta el nou concepte de plaques solars en remot mitjançant l’autoconsum col·lectiu. Ourbita és la plataforma que connecta a per- sones que volen plaques solars amb comunitats energètiques que ofereixen plaques so- lars en remot. La plataforma és un canal en el qual usuaris i promotors de comunitats energètiques podran unir-se per a crear aquests projectes.

Lloc: Espai d’Activitats Vera (c/ Òdena)

Organitza: Jordi Varea

18.00 h  PROTONS

Espectacle itinerant recorrent els carrers de la zona firal. Protons és una explosió d’energia positiva que t’impacta amb les seves coreografies i ritmes elèctrics. Inici a plaça Cal Font.

Lloc: Espai d’Activitats de FirAnoia (c/ St. Magí)

Organitza: Protons Percussió

 

19.00 h  AULA ESCOLA DE DANSA

Vine a gaudir de la dansa, el ritme i el moviment amb L’Aula Escola de Dansa. Així segui- rem celebrant junts els quaranta anys de l’escola.

Lloc: Espai d’Activitats de FirAnoia (c/ St. Magí)

Organitza: L’Aula Escola de Dansa

20.00 h  DANCE & FUN

Dance & Fun us oferirà un petit tast de les coreografies de la passada temporada que vam presentar a diferents competicions i van obtenir diferents premis a nivell Nacional i Internacional.

Lloc: Espai d’Activitats de FirAnoia (c/ St. Magí)

Organitza: DANCE & FUN

 


AGENDA D’ACTIVITATS

DIUMENGE 24

9.30 h  ALZHEIMER RACE

Cursa i caminada solidària organitzada per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada i l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia.

Sortida i arribada: a la plaça de la Masuca

Horari: Cursa 9:30 h / Caminada 9:35 h


10.00 a 12.30 h RECEPCIÓ D’HEREUS I PUBILLES, CERCAVILA I IMATGERIA

Recepció de les pubilles i hereus per part de les autoritats de la ciutat. Dinamització de l’acte amb Jordi Puiggròs (La Moguda) i cercavila amb Dessota, colles i imatgeria diversa de la comarca. Convidem a tots els infants que tingueu imatgeria festiva feta a casa, a venir a participar de la cercavila!

Lloc: Plaça de l’Ajuntament

Organitza: Fira Igualada

 

10.00 h  ESCACS

Partides ràpides de 5 minuts. Inscripcions per WhatsApp – 649 781 909. Escriu: ESCACS el nom i cognoms del participant, i el telèfon de contacte. Tancament d’inscripcions el dijous 19 de setembre, 35 inscripcions. En cas de pluja es farà al vestíbul de l’Ateneu.

Lloc: Espai d’Activitats de FirAnoia (c/ St. Magí)

Organitza: Club Escacs Igualada-Ateneu

11.00 h MIRADES ENVERS LA SALUT MENTAL: FAMÍLIA I EXPERIÈNCIA VISCUDA

Es parlarà de la visió de la salut mental des de l’òptica de la família i de la pròpia persona.
Lloc: Espai d’Activitats Vera (c/ Òdena)

Organitza: Salut Mental Anoia Associació a càrrec de Montserrat Garcia (Presidenta de Salut Mental Anoia Associació) i Anna Pérez (Comitè en 1ª persona de l’Anoia)

13.30 h ELS HIPOPRESSIUS: PROS I CONTRES

Descobreix els beneficis i les possibles limitacions dels exercicis hipopressius. Aprèn com aquestes tècniques poden ajudar-te a enfortir el teu sòl pelvià, millorar la teva postura i reduir el perímetre abdominal. Analitzarem amb detall tots els aspectes per oferir-te una visió completa.

Lloc: Espai d’Activitats Vera (c/ Òdena)

Organitza: Xportnutrition a càrrec de Marta Caralt Carrera

 

17.30 h  CENTRE GUI

Exhibició amb demostració variada d’arts marcials desenvolupament i motivació, valor, disciplina i esperit de sacrifici comportament i harmonia del cos i ment sota la supervisió del mestre Ramón Gui Roca (8º dan i vicepresident de la federació Catalana de Taekwondo).

Lloc: Espai d’Activitats de FirAnoia (c/ St. Magí)

Organitza: Centre Gui

19.00 h  CONCERT DE LA CORAL  LIRA

La coral La Lira de La Pobla de Claramunt presenta un repertori de música catalana que abasta des de les melodies tradicionals, pas- sant per cançons de diferents cantautors, musicals i grups catalans.

Lloc: Espai d’Activitats de FirAnoia (c/ St. Magí)

Organitza: Coral Lira

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!