Agenda del Penedès

Fires i festes

Territori Efervescent, la trobada de nous elaboradors d’escumosos del Penedès

Sant Sadurní d'Anoia | 04-10-2024 18:00 h.

Territori Efervescent, la trobada de nous elaboradors d’escumosos del Penedès

Aquesta edició compta amb nous cellers i nous espais de degustació: s’incorporen els projectes de Ca l’Eugeni, Heretat Can Serra, Muscàndia i Vinestar a la llista dels cellers que per tercer any consecutiu hi participen: Anima Mundi, Anna Serra, Casa Jou, Celler Cairons, Enlaire Vins, Esteve i Gibert, Finca La Font de Jui, Finca Parera, Joan Rubió de Cal Tiques, La Salada, Mas Candí, Orda Vins, Pardas i Vinya Lluny.
Des de Cal Feru continuen reivindicant el paper dels vins escumosos del territori: la seva interpretació del paisatge, de les varietats i dels diferents mètodes per a elaborar-los. D’aquesta manera, la botiga especialitzada de vins de Sant Sadurní, vol seguir treballant amb el compromís de la difusió i l’enriquiment de la cultura del vi, especialment com a grans amants i coneixedors dels vins escumosos.

Xavi Roig, sommelier de Cal Feru, destaca que “Cada vegada hi ha més diversitat de vins escumosos gràcies a que cada elaborador aporta la seva personalitat i identitat, i organitzant el Territori Efervescent podem donar a conèixer aquesta diversitat reunint un bon grup d’elaborados apassionats, com nosaltres, per les bombolles i pel territori.”

La trobada es durà a terme als diversos espais de l’emblemàtica eno·botiga de Cal Feru, fundada l’any 1934, en format showroom, i aquest any habiliten una nova sala de degustació per a poder gaudir millor de l’experiència com també seguiran amb el format proposat en l’edició anterior, de dos torns, de 18 a 20h o de 20 a 22h, durant el qual podran circular lliurament pels espais i degustar tots els escumosos dels cellers participants.

Per assistir-hi s’haurà de comprar l’entrada al web www.calferu.com, o de manera presencial a la botiga fins exhaurir entrades. Amb l’entrada s’accedirà a la botiga i s’entregarà una copa especial per a escumosos, la copa Lehmann Glass Premium de 23 cl. Les copes es serviran en format degustació amb la idea que es puguin degustar la majoria dels productes proposats —alguns d’edició molt limitada— i, fins i tot, se’n desgorjarà algun al moment.

Molts dels escumosos que es presentaran no tenen denominació d’origen i serà una bona oportunitat per conèixer molts escumosos elaborats amb el mètode ancestral, tot i que també hi haurà escumosos elaborats amb el mètode tradicional.
El preu de l’entrada és de 20€ (copa Lehmman Glass inclosa), 18€ pels membres de l’eno·club de Cal Feru.

Les inscripcions es poden fer a la web de Cal Feru, www.calferu.com, i al telèfon 93 891 01 63.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!