Agenda del Penedès

Altres

Mes de les Persones Grans

Sant Pere de Ribes | 17-09-2024 09:08 h. fins 01-10-2024

Mes de les Persones Grans

El mes d’octubre és el Mes de les Persones Grans a Sant Pere de Ribes i, per això, l’ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats i associacions ha programat més d’una vintena d’activitats per a celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran que té lloc cada 1 d’octubre. L’alcaldessa, Abigail Garrido, i el regidor de Persones Grans, Josep De Barberà, han presentat aquest dimecres, 18 de setembre, tota la programació organitzada per a aquest proper mes.

L’alcaldessa ha remarcat que l’envelliment actiu i saludable és una de les línies estratègiques del municipi: “tenim col·lectius de persones grans que justament tenen moltes ganes de fer moltes activitats i de manera diària tant als casals de la gent gran com a altres espais com l’Espai Blau tenim persones que mantenen aquesta actitud davant de la vida”. “És una actitud saludable que volem impulsar, valorar i que conjuntament amb d’altres departaments de l’ajuntament i entitats sumem per tenir activitats que donin visibilitat a aquest envelliment actiu i animar a les persones per què hi participin”, ha insistit.

Abigail Garrido també ha indicat que des del consistori es treballa per preparar el municipi per a les persones d’aquesta franja d’edat i ha posat com exemple llocs com la Rambla del Garraf o la unió entre Ribes i les Roquetes a través d’un carril bici i de vianants, que permet el passeig i l’activitat física. Així, l’alcaldessa ha afirmat que es continua treballant en aquesta línia, “fent possible la connexió amb municipis veïns com és el cas de Sitges, però també posant en marxa espais a l’aire lliure per poder gaudir de l’activitat física”.

Les persones grans tenen diferents realitats, des de les necessitats d’atenció assistencial fins les de relacions socials, passant per una participació activa en entitats i associacions del municipi. Pel que fa a les primeres, l’alcaldessa ha assenyalat que s’està treballant per posar en marxa el centre de dia de les Roquetes, atès que considera que es tracta “d’una necessitat que tenen moltes famílies per tal que les persones grans puguin ser ateses en un moment de la vida”. Garrido ha recordat el compromís de la Generalitat amb el centre de dia i espera que els nous responsables el posin en marxa “el més aviat possible”. 

El regidor Josep De Barberà ha repassat algunes de les 22 activitats que es faran durant aquest mes d’octubre i ha destacat, entre d’altres, l’homenatge a les persones de 90 anys del municipi, la festa de germanor i la festa de cloenda que arriba a aglutinar més de 400 persones a la Finca Mas Solers. De Barberà ha comentat que l’ajuntament té dues línies pel que fa a les persones grans: “la de municipi cuidador i la de municipi de gent gran amb un envelliment actiu”, tenint com a objectiu que “el nostre poble sigui amigable amb les persones grans”. Al municipi consten 5.644 persones de més de 65 anys.

La programació del Mes de les Persones Grans es pot consultar a les xarxes socials de l’ajuntament, als casals de la gent gran i als tríptics repartits pels diferents establiments i espais del municipi. Les inscripcions a les activitats es poden fer als casals de la gent gran i són gratuïtes. Tant per a la Festa de Germanor, que enguany tindrà lloc a les Roquetes, com per a la Festa de la Gent Gran a la Finca Mas Solers es posarà un servei d’autocar. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!