Agenda del Penedès

Fires i festes

Festival Batecs

Font-rubí | 12-10-2024 10:00 h.

Festival Batecs

Després de tres anys de creixement i consolidació, el Festival Batecs ha aconseguit despertar i unificar la sensibilitat artística latent al municipi, i ja implica més d’una cinquantena d’artistes de Font-rubí, diverses entitats i veïns.

En un escenari insòlit, envoltat de vinyes, ametllers, pins i oliveres, el Festival Batecs torna a posar al centre l’art i la natura, fent de la terra -element proposat pels mateixos artistes- la seva columna vertebral. Enguany obrirà les portes a les 10 h del matí, i començarà amb un recorregut inicial a través de diversos espais amb activitats participatives que generaran sentiment de comunitat. Una caminada conscient pel bosc, que finalitzarà amb una intervenció col·lectiva, i que inaugurarà el recorregut lliure per l’entorn. Durant aquest, els visitants que vulguin podran gaudir de diverses exposicions repartides pel paisatge que faran que el bosc es converteixi, per si mateix, en una obra artística única i inigualable.

Al migdia, com és habitual, s’oferirà un dinar popular consistent en una paella, i durant la tarda serà el torn dels espectacles d'arts vives. En el seu conjunt, una jornada artística que combinarà diverses disciplines, tant d'arts escèniques i visuals, com també col·laboracions entre música i dansa; instal·lació, cant i moviment; i poesia i fotografia, així com instal·lacions de land art, entre d’altres. Per altra banda, hi tornarà a haver un espai infantil amb un contacontes. Tot plegat, generant una simbiosi única i característica, que converteix el Festival Batecs en un festival íntim, peculiar, atrevit i autogestionat.

Un festival que genera comunitat

En la seva tercera edició, Batecs destaca per la maduresa artística i logística, amb un format més coherent amb l'entorn, més còmode pels artistes i més adaptat a l’experiència i a les necessitats. De fet, Batecs és un festival autogestionat i organitzat pels mateixos artistes de manera comunitària, que compta només amb un pressupost mínim, aportat per l’Associació Empelt i l’Ajuntament de Font-rubí, i el suport logistic d’Espai de marge. Tot en conjunt fa que cada vegada siguin més, els artistes i entitats locals que s'hi volen implicar, ja sigui a través d'intervencions artístiques o en la mateixa organització. "Estem molt contents perquè és una celebració de la comunitat artística de Font-rubí, a través de la qual intentem integrar altres entitats del municipi", expliquen.

En aquesta edició i per primera vegada, l'ADF de Font-rubí realitzarà una intervenció artística, i també n'hi haurà una altra dels joves del Centre Educatiu Oriol Badia. Per altra banda, i com ja és habitual, l'Escola Font-rúbia i la gent gran del poble també hi participaran amb obres realitzades per tots ells. Diverses d’aquestes creacions serviran d’escenari per a una petita perfomance de cant i moviment.

El Festival Batecs visibilitza i unifica una de les característiques més genuïnes de Font-rubí, que és el seu teixit artístic local. Durant aquesta jornada, els artistes converteixen el bosc en un espai de creació i interacció, implicant els mateixos participants i convertint l’experiència en una obra artística en si mateixa. El festival s’obre a tots els visitants que s’hi vulguin acostar des de les 10 h fins a la posta del sol, amb una aportació simbòlica a través de taquilla inversa, que servirà per sufragar les despeses. Per altra banda, qui es vulgui inscriure al dinar popular ho podrà fer enviant un correu a batecs.fontrubi@gmail.com o bé a través del formulari d’Instagram de @batecs_font-rubí. A través d’aquesta xarxa social s’anirà oferint tota la informació relacionada amb el festival.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!