Agenda del Penedès

Fires i festes

Mercat del Cava i la Tapa

Sant Pere de Ribes | 19-10-2024 17:05 h. fins 20-10-2024

Mercat del Cava i la Tapa

Aquest any celebra la 14a edició amb propostes adreçades a tots els públics, amb la presència d’elaboradors i restauradors que oferiran el seu producte en el marc d’una gran terrassa a l’aire lliure ambientada amb decoració i llums, i amb un programa d’activitats ple d’experiències. Es preveu una participació de més de 100 empreses entre els sector productor agroalimentari, restauració local, cellers de proximitat, comerç local, artesania, entitats de cooperació, tallers i activitats.

El Mercat del Cava i la Tapa oferirà tot un seguit de degustacions agroalimentàries (embotits, formatges, tapes, vi, cava, cervesa artesana, restauradors locals...) de la mà dels restauradors locals i de productors agroalimentaris del territori. La fira també comptarà amb l’espai Botigues al carrer i artesania, amb el suport de les associacions de comerciants UCER, Fem Ribes, Mercat La Sínia i l’associació d’artesanes DO Ribes.

Enguany, una novetat serà el photocall de la fira on els assistents es podran fer un selfie de record i alhora participar al concurs d’Instagram que un any més premiarà a la fotografia amb més likes. A més, durant tot el cap de setmana es realitzaran activitats de dinamització i tallers relacionats amb la gastronomia per conscienciar sobre el comerç just; degustació de vins i cervesa artesana de la mà de productors del territori; tallers de manualitats per a infants, jocs infantils, conta contes, entre moltes altres propostes.

A l’escenari hi haurà una mostra musical que combinarà actuacions de grups locals amb altres propostes de proximitat de diferents estils i formats. També hi haurà activitats itinerants d’animació i dinamització amb personatges caracteritzats que passejaran per tot l’espai firal i que interactuaran amb el públic assistent per fer-li passar una bona estona. 

La imatge de la placa de cava d’enguany serà protagonitzada per la Dragoneta, fent referència a aquesta nova figura incorporada recentment al bestiari popular de les Roquetes. La placa es podrà adquirir a la carpa d’informació i organització de la fira per 1 euro. 

Entre els elements de comunicació i visualització de la fira, cal destacar la reducció d’ús de paper prioritzant la informació i promoció de manera digital, amb QR per descarregar el programa i ús de les xarxes socials, sense oblidar oferir un punt d’informació a la fira amb el programa per tal d’arribar a tothom.

Un any més se suma la Jornada de Solidaritat i Cooperació

Per tercer any consecutiu se sumarà a la celebració la Jornada de Solidaritat i Cooperació amb un espai específic: la carpa principal d’activitats de les entitats de cooperació envoltada d’atraccions i activitats lúdiques, una programació plena d’activitats infantils, d’animació, espectacles, etc.

La 4a edició de la Jornada de Solidaritat i Cooperació torna amb diverses propostes i activitats gratuïtes per a tots els públics i tindrà com a fil conductor els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). El programa d’activitats, elaborat pel Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, buscarà crear un espai per a la reflexió, el compromís social i es donaran a conèixer les entitats de cooperació del municipi i la tasca que realitzen a través d’un Joc de Trivial. L’espai de solidaritat comptarà enguany amb la Jugateca CooperAcció on s’hi podran trobar propostes diverses i atractives per a tots els públics.

El Mercat del Cava i la Tapa està organitzat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb la col·laboració d’UCER, Fem Ribes, DO Ribes, el Mercat La Sínia, la Comissió de Festes de les Roquetes i el suport de la Diputació de Barcelona.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!