Agenda del Penedès

Fires i festes

Foedus 2024

Sant Quintí de Mediona | 19-10-2024 17:00 h.

Foedus 2024

La colla Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, com a organitzadors del Foedus 2024, ja van anunciar fa unes setmanes a les xarxes socials que l'Anna Poch Pubill, reconeguda periodista de TV3 en la secció de Política, era l'ambaixadora d’aquesta setena edició. La seva implicació en el projecte i el seu ferm compromís amb la cultura popular, ressalten la importància de mantenir vives les tradicions i el treball de preservació cultural que l’esdeveniment fomenta.

Novetats del Correfoc i de l'Espectacle

El Foedus 2024 arriba carregat de novetats. Per primera vegada, l'acte comptarà amb la presència d'un Ball de Diables, incorporant aquest element clau de la tradició popular.

A més, el correfoc canviarà el seu format respecte a edicions anteriors: hi participaran colles de Bestiari tant infantils com adultes, demostrant així la continuïtat de la cultura popular entre generacions i assegurant la participació activa dels més joves.

Estrena de la Banda Sonora del Foedus

Una de les grans novetats d’aquesta edició serà la Banda Sonora del Foedus, que s'estrenarà durant l’espectacle. Aquest projecte, llargament desitjat per l’entitat organitzadora, per fi s’ha pogut culminar gràcies a una col·laboració excepcional. La melodia base ha estat composta per l’historiador quintinenc Joan Serra Arman, mentre que la producció i els arranjaments han estat a càrrec del talentós Pau Vidal, graller i productor de l'ESMUC i un gran defensor de la cultura popular. Això ha estat possible també gràcies al suport incondicional de Pau Rovira, Cap de colla de Tabalers del Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, un apassionat de la música i del folklore. Junts, han fet realitat un somni, un projecte musical que enriquirà l’espectacle Foedus.

Participació infantil i renovació de l'espectacle

Aquest any, el Foedus també destaca per la participació activa d’infants tant en les actuacions de dansa com en el Bestiari, donant-los un paper central en l’espectacle. La mestra de dansa, Miriam Insensé, porta setmanes treballant intensament en les coreografies que s'interpretaran durant l’espectacle, aportant la seva experiència i passió per la dansa tradicional i escènica. Aquesta implicació no només demostra l'amor que els més petits senten per la cultura i les arts escèniques, sinó que assegura la continuïtat de la tradició en les futures generacions.

A més, l’espectacle d’aquesta edició presenta una renovació total: amb noves escenes, nous actors i una producció que busca, com sempre, lluitar contra la desaparició de la cultura popular i vetllar per la continuïtat de les nostres tradicions, tot traspassant aquests valors a les noves generacions.

El Foedus 2024 tindrà lloc el 19 d’octubre de 2024 a Sant Quintí de Mediona, és una celebració a la continuïtat, al treball conjunt entre generacions i al compromís de tots els implicats per preservar i promoure les nostres arrels culturals. Un esdeveniment on gaudir del foc, la música, el teatre, la dansa i el folklore.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!