Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

Organistes del Vendrell

El Vendrell | 25-10-2024 20:30 h.

Organistes del Vendrell

Sota el títol “ELS ORGANISTES DEL VENDRELL” s’oferirà el tradicional concert a càrrec de Joan Marc Ferret, Salvador Guasch, Jordi Lluís Guitart, Josep Maria Guitart, Ferran Herrero i Àlex Jordi.

En aquest concert es recorda el fet que Benvingut Socias Mercadé fou nomenat organista honorari de l’orgue vendrellenc el 1941. Concretament, el músic vendrellenc va néixer el 19 d'octubre de 1877, per tant, enguany es commemora el 147è aniversari del seu naixement.

La figura de l’organista és d’una gran importància, com a mínim des del Renaixement, han tingut en l'organització de la música religiosa de l'església catòlica i, posteriorment, de l'església luterana, anglicana i la majoria de les esglésies reformades. El càrrec d'organista ha tingut una significació especial en els temples, tant si aquests estaven dotats d'una capella de música com si no.

L’Orgue del Vendrell hi creu i aposta per ells, persones vinculades a la nostra vila que toquen desinteressadament a misses, casaments, defuncions, visites guiades, …

Per això la idea d’aquest concert, ja va començar fa uns anys amb la intenció de donar-los el protagonisme a ells, perquè puguin tocar allò que els agrada més i que potser no hi té cabuda en una litúrgia.

El concert és gratuït i també podran seguir en directe el concert al següent enllaç:

https://www.youtube.com/user/orguevendrell/live, o bé al canal de YouTube de l’Orgue del Vendrell a l’apartat En Directe: L'ORGUE DEL VENDRELL - YouTube

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!