Altres
El Capvespre i Sopar del Peix Senzill
Sitges | 21-11-2024 19:00 h.
El calendari de La Llotja ens proposa el Capvespre del Peix Senzill. Aquest és un acte amb el què es volen donar a conèixer les propietats d'aquelles espècies del nostre litoral que per les seves característiques anomenem peix senzill.
Començarem amb un col·loqui entretingut i interessant i continuarem amb un sopar amb un menú degustació a proposta dels membres del Senat Gastronòmic del Garraf i elaboració a càrrec del professorat i l'alumnat de l'Escola d'Hostaleria, que s'acompanyarà d'una selecció de Vins del Massís del Garraf.
Enguany passarem el Capvespre a l'Escola d'Hostaleria de l'Institut Joan R. Benaprès de Sitges, dijous 21 de novembre. Podeu consultar el programa AQUÍ.
El Capvespre del Peix Senzill està organitzat per l'Escola d'Hostaleria de l'Institut Joan R. Benaprès de Sitges i la col·laboració de l'Agència Node Garraf, el Club de Tast de Sitges, Gremi d'Hostaleria de Sitges, Gremi d'Hostaleria de Vilanova, la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú i la participació de cellers de Vins del Massís del Garraf amb el suport de la Diputació de Barcelona.
19h05 | El Capvespre
Obertura
Samuel Valls, director de l’Institut Joan R. Benaprès de Sitges
19h10 | A la parada
“El mercat del peix senzill“
Eva Bolaño, regidora de Mercats Municipals i Alimentació de Vilanova i la Geltrú
Emília López, de la peixateria Domingo, de Sitges
presentació de Xavier Mestres, membre del Senat Gastronòmic del Garraf.
19h35 | Col·loqui
Què n’hem de fer, el peix senzill?
Jaume Carnicer, patró major de la Confraria de Pescadors de Vilanova
Marian Soto, membre del Gremi d'hostaleria de Sitges
David Perea, membre del Gremi d’Hostaleria de Vilanova
Josep Arasil, president de la Societat Gastronòmica de Sitges
Presentat per Vicenç Morando, locutor de Ràdio Maricel
20h30 | El Manifest de la Cuina del Mar
Josep Maria Matas, membre del Senat Gastronòmic del Garraf
Isidrel Also, membre del Senat Gastronòmic del Garraf
20h40 | Cloenda
Marta Verdejo, presidenta de l’Agència de Node Garraf
Antoni Espanya, director general de la Pesca
Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges
21h | El Sopar
Ante cenam
Relator
Vadó Pons, mariner, ranxer de mar i membre del Senat Gastronòmic del Garraf
Nominació dels / de les Mariscals /-es del Peix Senzill
Protocol presentat per en Xavier Mestres, membre del Senat Gastronòmic del Garraf
Presentació del sopar
David Reig, professor de Cuina de l’Escola d’Hostaleria de Sitges
David Martínez, professor d’Enologia de l’Escola d’Hostaleria de Sitges
In cenam
Córners de degustació de plats de la cuina del mar amb el protagonisme de diferents espècies de peix senzill
Elaboració a càrrec del professorat i l’alumnat de l’Escola d’Hostaleria de Sitges
Braseria: Peix Blau
Arrosseria: Varietats d'arrossos senzills
Sandvitxeria: Brioix de peix senzill
Planxa: Gambes amb sal
Marinat: Cebiche de peix senzill i gambeta
Vins del Massís del Garraf
Celler Puig Batet
Vins de Foresta
Finca Valldosera
Celler de l'Hospital
Organització
Escola d’Hostaleria de Sitges | Institut Joan R. Benaprès
Col·laboració
Agència de Desenvolupament Node Garraf
Club de Tast de Sitges
Gremi d’Hostaleria de Sitges
Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú
Senat Gastronòmic del Garraf
Col·laboració especial
Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú
Cellers del Massís del Garraf
Lloc i adreça de l'acte
- Sitges
- Escola d’Hostaleria | Institut Joan R. Benaprès de Sitges
Informació de contacte
T'ha interessat aquest acte?
Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.