Agenda del Penedès

Altres

El Capvespre i Sopar del Peix Senzill

Sitges | 21-11-2024 19:00 h.

Cuina de peix senzill

Començarem amb un col·loqui entretingut i interessant i continuarem amb un sopar amb un menú degustació a proposta dels membres del Senat Gastronòmic del Garraf i elaboració a càrrec del professorat i l'alumnat de l'Escola d'Hostaleria, que s'acompanyarà d'una selecció de Vins del Massís del Garraf.

Enguany passarem el Capvespre a l'Escola d'Hostaleria de l'Institut Joan R. Benaprès de Sitges, dijous 21 de novembre. Podeu consultar el programa AQUÍ.

El Capvespre del Peix Senzill està organitzat per l'Escola d'Hostaleria de l'Institut Joan R. Benaprès de Sitges i la col·laboració de l'Agència Node Garraf, el Club de Tast de Sitges, Gremi d'Hostaleria de Sitges, Gremi d'Hostaleria de Vilanova, la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú i la participació de cellers de Vins del Massís del Garraf amb el suport de la Diputació de Barcelona.

19h05 | El Capvespre

Obertura

Samuel Valls, director de l’Institut Joan R. Benaprès de Sitges

19h10 | A la parada

“El mercat del peix senzill“

Eva Bolaño, regidora de Mercats Municipals i Alimentació de Vilanova i la Geltrú

Emília López, de la peixateria Domingo, de Sitges

presentació de Xavier Mestres, membre del Senat Gastronòmic del Garraf.

19h35 | Col·loqui

Què n’hem de fer, el peix senzill?

Jaume Carnicer, patró major de la Confraria de Pescadors de Vilanova

Marian Soto, membre del Gremi d'hostaleria de Sitges

David Perea, membre del Gremi d’Hostaleria de Vilanova

Josep Arasil, president de la Societat Gastronòmica de Sitges

Presentat per Vicenç Morando, locutor de Ràdio Maricel

20h30 | El Manifest de la Cuina del Mar

Josep Maria Matas, membre del Senat Gastronòmic del Garraf

Isidrel Also, membre del Senat Gastronòmic del Garraf

20h40 | Cloenda

Marta Verdejo, presidenta de l’Agència de Node Garraf

Antoni Espanya, director general de la Pesca

Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges


21h | El Sopar

Ante cenam

Relator

Vadó Pons, mariner, ranxer de mar i membre del Senat Gastronòmic del Garraf

Nominació dels / de les Mariscals /-es del Peix Senzill

Protocol presentat per en Xavier Mestres, membre del Senat Gastronòmic del Garraf

Presentació del sopar

David Reig, professor de Cuina de l’Escola d’Hostaleria de Sitges

David Martínez, professor d’Enologia de l’Escola d’Hostaleria de Sitges

In cenam

Córners de degustació de plats de la cuina del mar amb el protagonisme de diferents espècies de peix senzill

Elaboració a càrrec del professorat i l’alumnat de l’Escola d’Hostaleria de Sitges

Braseria: Peix Blau

Arrosseria: Varietats d'arrossos senzills

Sandvitxeria: Brioix de peix senzill

Planxa: Gambes amb sal

Marinat: Cebiche de peix senzill i gambeta


Vins del Massís del Garraf

Celler Puig Batet

Vins de Foresta

Finca Valldosera

Celler de l'Hospital


Organització

Escola d’Hostaleria de Sitges | Institut Joan R. Benaprès

Col·laboració

Agència de Desenvolupament Node Garraf

Club de Tast de Sitges

Gremi d’Hostaleria de Sitges

Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú

Senat Gastronòmic del Garraf

Col·laboració especial

Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú

Cellers del Massís del Garraf

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Escola d’Hostaleria | Institut Joan R. Benaprès de Sitges

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!