Família Torres

Miguel A. Torres, condecorat amb la Gran Creu al Mèrit Alimentari

El ministre Luis Planas ha destacat la seva contribució al desenvolupament del sector vitivinícola espanyol i el seu compromís ambiental

Miguel A. Torres, condecorat amb la Gran Creu al Mèrit Alimentari. Família Torres

Miguel A. Torres, condecorat amb la Gran Creu al Mèrit Alimentari. Família Torres

Miguel A. Torres, president de Família Torres, ha estat condecorat amb la Gran Cruz de la Orden Civil del Mérito Alimentario per la seva contribució al desenvolupament del sector vitivinícola espanyol. El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, li ha imposat aquesta condecoració en un acte celebrat aquest dijous, 17 de novembre, a la seu del ministeri a Madrid, presentant-lo com “un pioner en matèria de medi ambient, treballant amb respecte per la terra i la tradició, i també fent una gran aposta per la innovació a través d’una contínua recerca de l’excel·lència i compromís ambiental”.

En el seu discurs d’agraïment, Miguel A. Torres, que ha assistit acompanyat de la seva dona Waltraud Maczassek, ha recalcat com la tradició familiar ha passat de pares a fills fins a la cinquena generació actual – els seus fills Miquel i Mireia estan avui al capdavant del celler -, i ha alertat de la gravetat de l’escalfament global, que està causant estralls a les vinyes, i de la necessitat que es concedeixin ajuts a la viticultura per prendre mesures per adaptar les vinyes a les conseqüències climàtiques. També ha agraït particularment la seva esposa la feina de tants anys de dedicació familiar, que li va permetre centrar-se en el desenvolupament de l’empresa.

Enòleg i membre de la quarta generació de Família Torres, Miguel A. Torres es va incorporar al negoci familiar el 1962. Va contribuir a modernitzar el sector del vi espanyol amb la introducció de tècniques vinícoles com la fermentació en fred, el cultiu de varietats internacionals i l’elaboració de grans vins com Mas La Plana –que va vèncer a les Olimpíades del Vi de París amb la primera anyada de 1970-, Milmanda o Grans Muralles. El 1979, va posar en marxa un celler a Xile i, a principis dels anys 80, va iniciar la recuperació de varietats ancestrals catalanes, un projecte que avui estan impulsant amb força els seus fills. El 1991, va assumir la presidència de l’empresa després de la mort del seu pare.

El seu compromís amb l’ecologia i la seva preocupació pel canvi climàtic el van portar a crear, l’any 2008, el programa ambiental Torres & Earth per reduir les emissions de CO2 i adaptar-se al nou escenari climàtic, destinant-hi anualment el 11% dels beneficis. El 2021, el celler va reduir el 35% la seva empremta de carboni i per al 2030 té l’objectiu de reduir el 60% de les seves emissions i arribar a les zero emissions netes abans del 2040. El 2019 va fundar, juntament amb el celler californià Jackson Family Wines, l’associació International Wineries for Climate Action per liderar la descarbonització del sector a nivell global.

És autor de diversos llibres sobre viticultura, entre ells “Viñas y vinos”, editat el 1997, i “Vino espanyol: un incierto futuro”, publicat un any més tard. Entre els reconeixements que ha rebut al llarg dels anys, destaquen el que li va concedir el govern xilè el 1996, l’Ordre “Bernardo O’Higgins” per la seva contribució al desenvolupament vitivinícola de Xile o “Man of the Year” atorgat per la prestigiosa revista Decanter l’any 2002. Família Torres va ser distingida el 2013 amb la Placa de Oro de la Orden Civil del Mérito Agrario, Pesquero y Alimentario pel seu caràcter innovador i la seva projecció internacional. En aquella ocasió, Miguel A. Torres va recollir la distinció de mans del llavors ministre d’Agricultura Miguel Arias Cañete.

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació imposa les condecoracions de la Orden Civil de Mérito Agrario, Pesquero y Alimentario en agraïment a les importants contribucions de persones i entitats als sectors agrari, pesquer i alimentari, i com una manera de projectar a tota la societat la importància d’aquests valors en la construcció del bé comú i del progrés.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local