Torres

Consellera Paneque: "El Govern acompanya i impulsa projectes sostenibles i de millora energètica en la indústria"

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica visita el celler de la família Torres on hi ha projectes centrats en la mitigació i adaptació al canvi climàtic

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica visita el celler de la família Torres. Generalitat de Catalunya

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica visita el celler de la família Torres. Generalitat de Catalunya

“El Govern de Catalunya sempre acompanyarà i impulsarà projectes sostenibles i de millora energètica com els que podem veure en les instal·lacions de la família Torres” ha dit la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque i Sureda, durant la visita que ha fet al celler. La consellera ha visitat aquest dissabte el celler Família Torres, a Pacs del Penedès, on ha conegut de prop els projectes de l’empresa vinculats a la sostenibilitat ambiental, centrats en el programa Torres & Earth de mitigació i adaptació al canvi climàtic. La consellera ha volgut destacar els diferents projectes “vinculats a la millora de la sostenibilitat i a la reducció de les emissions i treballs d’adaptació a la nova climatologia”.

Els darrers anys el celler ha realitzat un esforç important per reduir la seva petjada de carboni a través de mesures com la implantació d’energies renovables, la millora de l'eficiència energètica, l’optimització dels recursos hídrics o el foment de l'ús de vehicles elèctrics. Gràcies a aquestes millores ha aconseguit reduir un 37% les emissions de CO₂ per ampolla, des de la vinya al consumidor. Per al 2030, el seu nou objectiu és assolir el 60% de reducció d'emissions i convertir-se en un celler de zero emissions netes el 2040. També en l’àmbit de l’adaptació al canvi climàtic, Torres ha estat capdavantera en accions com la modificació de pràctiques vitícoles per endarrerir la maduració o l’impuls de varietats i portaempelts més resistents a la nova realitat climàtica, inclosa la recuperació de varietats ancestrals.

Sílvia Paneque ha lloat la incorporació d’aquest tipus d’iniciatives en el món empresarial català, que serveixen com a exemple a altres organitzacions per estendre aquestes pràctiques, explicant que “projectes com els de la Família Torres ens mostren que la descarbonització de les nostres empreses és possible i viable”. La consellera també ha valorat l'associació International Wineries for Climate Action, creada pel celler Torres conjuntament amb el celler californià Jackson Family Wines, per impulsar la descarbonització del sector en l'àmbit global, o el projecte Solarwine, de generació d’energia agrovoltaica, finançat en gran part a través de les ajudes de la PAC (Política Agrícola Comuna).

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local