L’INCAVI organitza al Penedès les 37es jornades del Grup de Treball d’Experimentació en Viticultura i Enologia. INCAVI
Redacció |
Vilafranca del Penedès
27-03-2025 05:40
L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) organitza els dies 6 i 7 de maig a Vilafranca del Penedès la 37a edició de les jornades del Grup de Treball d’Experimentació en Viticultura i Enologia (GTEVE). L’esdeveniment, que comptarà amb la participació de més de 20 institucions i 70 investigadors, servirà com a punt de trobada per a la recerca i la innovació en el sector vitivinícola.
El congrés, que es durà a terme al Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, inclou un programa amb 42 ponències sobre els darrers treballs d’R+D en viticultura i enologia. Set d’aquestes ponències seran presentades per investigadors de l’INCAVI, abordant temes com la gestió hídrica, la influència de la varietat en la composició fenòlica dels vins i la revalorització de subproductes de la vinificació.
Entre els estudis destacats de la primera jornada, el 6 de maig, hi haurà l’anàlisi de "10 anys de la xarxa de seguiment de les vinyes en el Penedès", a càrrec de la doctora Carme Domingo, així com la investigació sobre "10 anys d’experimentació en cobertes vegetals en Garnatxa Blanca en cultiu ecològic a la DO Terra Alta", presentada per Lluís Giralt. A la tarda, els assistents visitaran el Vinseum i el celler De Muller a Reus.
El segon dia, 7 de maig, es presentaran estudis sobre la varietat macabeu a la DO Tarragona, els efectes de la poda en la qualitat del vi i noves tècniques enològiques. Entre ells, destaca la recerca sobre la "Revalorització de les mares de vinificació com a font nutricional per a la fermentació del vi", presentada per la doctora Gemma Roca. La jornada finalitzarà amb un tast de Vins de Finca Qualificada, on es podran degustar vins amb aquesta distinció.
El GTEVE és una xarxa de centres públics d’R+D del sector vitivinícola que actua com a fòrum d’intercanvi d’experiències i fomenta la col·laboració entre entitats de recerca de tot l’Estat. Aquestes jornades permeten compartir coneixements i impulsar la innovació en el sector.
Sobre l’INCAVI
L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), creat el 1980, és un organisme autònom de la Generalitat de Catalunya que impulsa la recerca, l’experimentació i la transferència de tecnologia en el sector vitivinícola. A més, treballa per potenciar la competitivitat dels vins catalans, promoure les Denominacions d’Origen i fomentar la cultura del vi.
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara!