Organització Internacional de la Vinya i el Vi

El llibre sobre els 100 anys del Celler Cooperatiu de la Granada, guardonat per l'OIV

El treball de Josep Maria Feliu i Raimon Soler-Becerro és un estudi que recull la vida i l’activitat del Celler Cooperatiu de la Granada al llarg dels seus 100 anys d’història

El llibre sobre els 100 anys del Celler Cooperatiu de la Granada, guardonat per l'OIV. EIX

El llibre sobre els 100 anys del Celler Cooperatiu de la Granada, guardonat per l'OIV. EIX

El llibre Celler Cooperatiu de la Granada (1920-2020). Cent anys de vitivinicultura al cor del Penedès, del qual són autors Josep Maria Feliu Roca i Raimon Soler-Becerro, dissenyat per Jordi Sadurní Ventura i publicat pel mateix Celler Cooperatiu de la Granada amb motiu del seu centenari, ha rebut una menció especial en els premis que cada any atorga l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV).

L’1 de febrer de l’any passat, el Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit La Granada, SCCL celebrava cent anys d’història. Ho va fer en un acte al mateix celler, el qual donava el tret de sortida d’una commemoració que s’havia d’allargar durant tot l’any però que es va veure estroncada per la pandèmia. En aquest mateix acte es va presentar el llibre Celler Cooperatiu de la Granada (1920-2020). Cent anys de vitivinicultura al cor del Penedès, del qual són autors Josep Maria Feliu Roca i Raimon Soler-Becerro, amb disseny gràfic de Jordi Sadurní Ventura.

L’OIV és una organització intergovernamental creada el 1924 i que actualment integren 48 estats i diverses organitzacions no governamentals. És el màxim organisme de caràcter científic i tècnic en el camp de la vinya, el vi i tota mena de productes vínics o procedents de la vinya. Els Premis de l’OIV són unes distincions reconegudes pel seu reglament intern i que s’atorguen cada any per un jurat internacional compost per personalitats del món vitivinícola, que representen els països membres de l’OIV. El jurat dels Premis de l’edició 2021 ha atorgat 16 premis i 10 mencions especials sobre una seixantena de publicacions que s’hi han presentat amb autors de gairebé 40 països.

El jurat ha subratllat el gran rigor en el treball dels autors i els equips editorials i també ha remarcat la importancia de la fotografia a les diferents obres; a més, enguany 3 fotografs han obtingut el reconeixement del jurat. L’obra sobre la història del Celler Cooperatiu de la Granada ha rebut una menció especial en la categoria de monografies i estudis especialitzats. El treball de Josep Maria Feliu i Raimon Soler-Becerro és un estudi que recull la vida i l’activitat del Celler Cooperatiu de la Granada al llarg dels seus 100 anys d’història.

En el llibre es recullen els aspectes històrics, sòcio-econòmics i polítics que reflecteixen també l’evolució de la història de la vitivinicultura al Penedès i també les vicissituds de molts dels cellers cooperatius del nostre país. L'acurada edició del llibre també va anar a càrrec de Jordi Sadurní, on els gràfics i les fotografies hi juguen un paper rellevant. Els guardons atorgats per l’OIV s’entregaran en un acte que se celebrarà el proper 17 de desembre a la Cité du Vin de Bordeus.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local