L’AB Vendrell femení fa un gran darrer quart i s’emporta la primera victòria

El sènior masculí s’estrena amb victòria a la primera territorial

BF Cornellà - AB Vendrell. Eix

SEGONA CATALANA FEMENINA

B.F. CORNELLÀ 46 - 58 AB VENDRELL

Primera victòria de la temporada per l’AB Vendrell femení, en el segon desplaçament consecutiu, en aquest inici de lliga. Les d’Èric Blay es van imposar per 46-58, a la pista del Bàsquet Femení Cornellà, en un partit on van portar la iniciativa, en el marcador, encara què les locals, sempre es mantenien a prop de les visitants. Tres triples de les taronges, en el tram final, van decantar el resultat a favor de les vendrellenques.

El primer quart va estar molt igualat, amb un Cornellà que agafava el comandament del lluminós, 9-6, cinc punts consecutius, amb triple inclòs, de la júnior Ingrid Ambrona, posaven, el 13-11, amb el qual, es tancava el primer parcial. En el segon període, el joc es va travar, costava anotar amb fluidesa, tot i així, dos triples visitants, de Gemma Miralles i Mariona Rovira, capgiraven, 17-20, el marcador; en un tram final, d’aquesta primera part, on les defenses es van imposar, al descans, 23-22, per les del Baix Llobregat. A la represa, es va veure un Vendrell, més actiu en defensa i efectiu en atac, dos triples de Natàlia Cifuentes, signaven un parcial de 0-10, que posava un 23-32; la local, Cristina Carrasco, gran partit el seu, amb dos triples consecutius, tornava la igualtat, 33-35, en un tercer quart, que finalitzava amb un 34-37, que, ho deixava tot obert de cara als últims deu minuts.

En el darrer quart, la intensitat defensiva de les visitants, el Cornellà, va anotar, només dos punts en els primers cinc minuts, deixava un 36-45, què, feia pensar en el triomf, però, novament, les locals, van respondre, amb un parcial de 7-0, que ajustava, 43-45, el marcador a tres minuts i mig del final. En els minuts decissius, però, les del Vendrell, van trobar l’encert que no havien tingut, primer un triple de Miralles, contestat, per la local Carrasco, 46-50, i després dos triples més, de Rovira i Cifuentes, deixaven el definitiu 46-58 i sentenciaven, un partit, on les taronges, van saber respondre, les escomeses de les locals. Després de dos partits, les vendrellenques, presenten un balanç d’1-1, a l’espera, de rebre dissabte al Castellbisbal, un vell conegut de la temporada passada, en el que serà el primer partit al pavelló de Coma-ruga, d’aquesta temporada que acabem d’estrenar.

Pel Vendrell van jugar: Miralles (12), Cifuentes (11), Díez (3), Elias (6), Mariona Rovira (12), González (6), Pous (3), Cabrera, Ambrona (5) i Martina Rovira. 7/10 tirs lliures, 12 cistelles de dos punts, 9 triples convertits.

Parcials: 13-11, 10-11 (23-22), 11-15 (34-37), 12-21 (46-58).

PRIMERA TERRITORIAL

C.B. L’AMETLLA DE MAR 58 - 64 AB VENDRELL

L’AB Vendrell va encetar la lliga de primera territorial, després del descens de la temporada passada, amb una victòria, patida, per 58-64 a la pista de l’Ametlla de Mar. Els de Jordi Nieto, van portar la iniciativa, amb un gran segon quart, però, els locals, no es van donar per vençuts i a manca d’un minut, es van arribar a posar a dos punts dels taronges, finalment, els visitants, van poder segellar, el primer triomf del curs. La nota positiva del partit van ser les reaparicons, d’Alejandro Ibáñez i Àlex Tejero, després de les seves llargues lesions.

El partit va començar amb un conjunt local dominador, Uriel Sánchez i Aitor Gavilán, monopilitzaven l’atac de l’Ametlla, davant un Vendrell que anava a remolc, 19-13, al final del primer quart. El segon període, va estar dominat, pels vendrellencs, recolzats en una gran defensa, que va ofegar l’atac local, dos punts anotats en vuit minuts, i la superioritat dins la zona, amb un Harold González molt actiu, els taronges, van superar al seu ri

val, amb un parcial de 8-22, que capgirava, 27-35, el resultat, a l’arribar al descans. En el tercer quart, els del Baix Ebre, van sortir, més intensos en defensa i van provocar, errades en els visitants, que van veure, com el seu rival, s’apropava, amb el 40-45, del final d’aquest període.

Els darrers deu minuts, van ser un frec a frec, constant, un triple d’Ivan Garcia, posava el 40-50, dos triples locals, el 46-52; els del Vendrell, amb un triple de González, entraven, en els darrers cinc minuts, amb un favorable 48-57. L’Ametlla, però, no va tirar la tovallola i collant en defensa als visitants, que van cometre errades, en aquests minuts finals, va clavar un parcial de 10-3, que deixava, el 58-60 a un minut de la fi. Una antiesportiva a un jugador local, va permetre, disposar de dos tirs lliures i possessió, pels vendrellencs, que van acabar sentenciant des del tir lliure. El proper dissabte, els taronges, tornaran a jugar lluny de Coma-ruga, serà, a la pista de l’Alcover, on buscaran, la segona victòria consecutiva.

Pel Vendrell van jugar: Lorente (2), González (15), Garcia (11), Tejero (2), Es-Saidi (10), Boada (3), Solé (5), Ibáñez (3), Murillo (2), Rosell (5), Luna (6) i Alcón. 16/20 tirs lliures, 15 cistelles de dos punts, 6 triples anotats.

Parcials: 19-13, 8-22 (27-35), 13-10 (40-45), 18-19 (58-64).