Handbol

Gran partit de la portera lleidatana

Primera derrota en lliga del primer equip masculí, que va caure als darrers instants

MGC Mútua Ribes Sènior Femení - Lleida Handbol Club. Ramón Stockli

División de Honor Plata - Grup C - Jornada 4

MGC Mútua Ribes Sènior Femení 23 - Lleida Handbol Club 27

Diumenge, 13.10.2024, 12h / Pavelló Municipal Sant Pere de Ribes

El MGC Mútua Ribes Plata s'enfrontava al Lleida Handbol Club, un equip experimentat que la temporada passada havia hagut de competir en el grup del País Basc.

El partit va començar igualat i amb imprecisions per totes dues parts. En el minut 9 el resultat era de 4 - 4. Les ribetanes intentaven jugar amb la pivot però la defensa lleidatana tallava les assistències, recuperava pilotes i llançava contraatacs. En el minut 13 amb 4 - 7 en el marcador, Gabi Daza va optar per demanar el seu primer temps mort. Tres minuts més tard l'electrònic mostrava un preocupant 4 - 9. Una de les claus va ser la gran actuació de la portera visitant, Lara Peris (45% d'efectivitat). Els xuts majoritàriament centrats de les atacants ribetanes li va facilitar la feina. El matx es va estabilitzar i el Ribes va aconseguir frenar la diferència de gols. Es va arribar al descans amb el resultat d' 11 - 16.

En la segona part a partir del minut 36 i amb 13 -18 en el marcador, a poc a poc es van anar escurçant les distàncies. Recolzada per una defensa molt intensa (només va encaixar 11 gols en la segona part) la portera ribetana Roser González va començar a parar. En el minut 45 el MGC Mútua Ribes es va posar a només un gol (18 - 19) i hi havia esperança de poder aconseguir la victòria. El Lleida va demanar temps mort. En els 5 minuts següents les ribetanes van cometre diversos errors no forçats i van permetre que les visitants fessin un parcial de 0 - 3. Una altra vegada tocava remuntar i el partit li va donar una oportunitat més a les locals. En el minut 55 amb 22 – 24 en l'electrònic el Lleida va sofrir una doble exclusió i era una ocasió d'or per a donar-li la volta al matx. La impaciència de les ribetanes per acabar el següent atac va provocar una pèrdua de pilota més i la desconcentració de tot l'equip.

0 - 2 de parcial a favor del Lleida (en inferioritat) i al final una merescuda victòria per 23 - 27. El Ribes va perdre un total de 20 pilotes i va tenir només un 36% d'efectivitat en atac. Números insuficients per a poder guanyar el partit.

Pròxim partit el diumenge, 20 d'octubre, 12.30h, al pavelló de Onda (Castellò).

Per part del Ribes van jugar (gols): Cristina Hernández (5), Jessica Fleitas (3), Ariadne Traverso (2), Paula Corrales (3), Naiara Aragón (2), Anna Gargallo (2), Alba Senar (0), Aina Gallart (2), Laura Roldán (1), Luciana Sánchez (2), Joana Santiago (1).

Porteria: Roser González (efectivitat 37%) / Carlota Teixidó (efectivitat 12%)

CH Ribes / Ramón Stockli

L'Handbol Ribes masculí cau per la mínima a Granollers en un matx vibrant

El tòpic de per jugar bé o lluitar fins el final, hauria de tenir un premi de consolació es pot aplicar perfectament al partit del nostre Sènior masculí en el seu complicat desplaçament a Granollers.

No van ser suficients bones estones de joc i bons moments defensius per superar un experimentat equip vallesà, que compta amb varis jugadors amb experiència a categories superiors. El nostre equip va caure per la mínima, 26-25, a la darrera acció del partit, que van jugar amb inferioritat.

L’inici va ser fred per als nostres que es van veure superats pels locals amb un parcial de 5-1 que ha fet anar a remolc els ribetans. Tot i així, gran mostra de fortalesa del Ribes que, mica en mica, ha anat reduint les diferències al marcador, fins arribar a empatar al minut 20: 8-8. Des de aquell moment fins al descans, igualtat màxima a l’electrònic. El Granollers ha marxat als vestidors amb avantatge mínim: 12-11, gràcies a un gol dels locals als darrers segons.

A la represa, la tònica s’ha repetit. Mal inici dels visitants, amb un parcial 4-0 en contra que ha tirat per terra tot el bon treball fet. El Ribes ha tornat a combinar bones accions ofensives, ha trobat el to a la porteria i un sorprenent canvi defensiu ha desconnectat els vallesans que, s’han vist amb el partit novament empatat, al “rush” final. En un final no exempt de polèmica, el Granollers ha marcat el gol decisiu als darrers segons, 26-25 i el Ribes, lluitant fins el final, i en inferioritat numèrica, ha estavellat al pal el darrer llançament.

La propera setmana l’Handbol Ribes rep el líder, l’Esportiu Castelldefels. El partit serà el dissabte 19 d’octubre a les 20:15 hores.

MGC Mutua Handbol Ribes: Joaquín Custodio (5 gols), Jan Monasterio, Òscar Fernández (3), Julio Gastón Salto, Roger Reverter (3), Víctor Rubio, Xavi García, Jacob Botella, Francesc Mata, Toni López (6), Àlex Slaughter (5), Obiora Català (1) i Martí Monasterio (3). 2 exclusions en total. Entrenadors: Maikel Núñez i Ricart Fort. Porteria: Eric Lubiano (9 aturades) i Àlex Casas (1 aturada).