Cursa

La 21a Marxa 7 Cims escalfa motors amb una presentació informativa

Torrelles de Foix es prepara per acollir la 21a edició de la Marxa 7 Cims, una prova de resistència individual no competitiva, inclosa en el Circuit Català de Caminades de Resistència 2025

Imatge d'arxiu de la Marxa 7 Cims. Eix

Imatge d'arxiu de la Marxa 7 Cims. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La presentació oficial de l'esdeveniment ha servit per donar a conèixer tots els detalls d'aquesta exigent caminada, que tindrà lloc el 4 de maig.

La sortida està prevista a les 6.30 hores del matí des de davant l’Ajuntament de Torrelles de Foix, i l’arribada serà a la Plaça Nova de la mateixa població. L'organització espera una participació de fins a 700 persones. La marxa està oberta a tothom a partir dels 14 anys, tot i que els participants menors d'edat hauran de complir certs requisits: els menors de 18 anys han de presentar una autorització escrita dels seus pares o tutors, i els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta durant tot el recorregut. Els participants disposaran de 14 hores per completar la prova, és a dir, fins a les 20:30 hores del mateix dia.

El recorregut d'aquesta edició serà molt similar al de l'any passat, amb una petita modificació abans d'arribar a Pontons. En total, els participants hauran de recórrer una distància de 54 km i 700 m, amb un desnivell acumulat de 4.542 m. El traçat estarà senyalitzat amb cintes blanques de la FEEC i senyals de punt quilomètric cada deu quilòmetres, així com un altre senyal a la meitat del recorregut. La marxa passarà pels mateixos cims de l'edició anterior: Clapí Vell, l’Àliga, Montmell, Montagut, Formigosa, Solanes i el Turó de Sant Joan. Hi haurà 4 controls de pas, a més del control del material obligatori, i 8 avituallaments (4 sòlids i 4 líquids) per als participants.

Les inscripcions ja estan obertes des del 10 de març i es podran realitzar fins al 22 d’abril, o fins que s’arribi al límit de 700 inscrits. Un cop finalitzat aquest període, no s’acceptaran més inscripcions, ni tan sols el mateix dia de la marxa. Les inscripcions es realitzaran exclusivament a través de la web del Centre Excursionista del Penedès. El lliurament de dorsals es farà el dissabte 3 de maig, en horari de matí i tarda, al nou local del CEP, i també el diumenge, 45 minuts abans de la sortida a Torrelles de Foix.

El reglament de la marxa estableix una sèrie de normes que els participants hauran de complir. Entre altres coses, és obligatori portar un material específic durant tota la prova, com ara una motxilla, ronyonera o similar, un recipient per a la reserva mínima d’un litre d’aigua, una manta tèrmica i un telèfon mòbil (en cas de mal temps, es podrà demanar també un paravent). No està permès portar animals de companyia.

Com a part de la promoció de l'esdeveniment, hi haurà un obsequi commemoratiu especial per al participant més jove i el de major edat, tant masculí com femení, que finalitzin la marxa. A més, s'ha gestionat una oferta d'allotjament a l'alberg municipal de Vilafranca per a les persones que vinguin de lluny i vulguin passar la nit anterior a la marxa. Cal recordar que el mateix dia de la marxa es farà la tradicional Caminada Popular el Foix, una activitat ideal per als familiars dels participants.

Per garantir la seguretat dels participants, la marxa comptarà amb serveis d'ambulància (durant les 14 hores de la prova), Protecció Civil, ADF, fisioterapeutes i dutxes a l’arribada. El Centre Excursionista del Penedès posa a disposició dels interessats el reglament complet de la marxa, així com recomanacions, suggeriments i el "track" oficial del recorregut a la seva pàgina web.

La presentació de la Marxa 7 Cims va comptar amb la presència de més de 50 persones i amb la participació de diversos ponents experts:

  • Dr. Josep Panyella Pujadó: Director mèdic de Serveis Mèdics Penedès
  • Dr. Jordi Sanglas Arrieta: Especialista en medicina de l’educació i l’activitat física de l’esport
  • Virgínia Sánchez Campos: Fisioterapeuta especialitzada en exercici terapèutic, prevenció i readaptació de lesions esportives de l’equip mèdic de Serveis Mèdics Penedès i Nàstic Sports Academy
  • Oriol Casals Rafecas: Dietista i PNI (Psiconeuroimmunòleg)

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!



SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local