COPA CERS

El Vilanova encarrila l'eliminatòria davant del Giovinazzo

Els vilanovins guanyen l'anada dels quarts de la CERS per 5 a 1 i s'apropen a la Final a 4

Gil ha obert la llauna i ha acabat amb hat-trick / X. Rondon

El CP Vilanova Mopesa ha derrotat al Giovinazzo italià per 5 gols a 1 en el partit d’anada dels quarts de final del la Copa de la CERS, disputat aquesta tarda al pavelló de la Plaça de les Casernes, que presentava una mitja entrada llarga d’espectadors.

La victòria és totalment justa, i fins i tot curta, malgrat que pel que hem vist avui, el Vilanova haurà d’anar amb compte en la visita a la pista italiana i no permetre que el Giovinazzo entri a l’eliminatòria. Creiem, sincerament, que els italians tenen un equip fluixet: la seva estrella és l’argentí Fernandez, tenen un porter – Grimalt- força segur i poqueta cosa més. Jugades com a tal n’han creat ben poques i s’han dedicat a defensar-se amb ordre i evitar una golejada. Si el Patí surt a Giovinazzo amb ordre, no hauria de perillar el pas a la Final Four.

El domini local ha estat total a la primera part, però el primer gol no ha arribat fins al minut 9, amb una bona mitja volta de F. Gil. Un minut abans, els àrbitres no han donat un gol de O. Martinez, ja que prèviament havien assenyalat falta. Per tant, no es pot parlar de gol anul.lat.

El segon gol ha trigat força en arribar. L’ha fet J. Creus després d’una molt bona jugada d’atac i, al minut 22, ha arribat una targeta blava per Turturro, sense llançament de falta directa. Els italians han superat  els dos minut d’inferioritat.

A la segona part el Patí Vilanova ha sortit prement l’accelerador, però els italians eren una muralla defensiva, que ha trencat Pujals al minut 12 i mig. Semblava que  s’havia obert definitivament la llauna, però De Palma ha sorprès a De Moya amb un tret llunyà i aconseguia el gol italià, que els feia entrar en el partit.

Amb aquest panorama, al minut 16, un penal  acompanyat de targeta blava a Dagostino, l’ha transformat F. Gil amb la seva habitual seguretat. A partir d’aquí, els visitants s’han estirat una mica i, a base de xuts llunyants esperat un rebot, han fet lluïr a de Moya. El darrer gol del Vilanova l’ha fet F. Gil al minut 23. Un minut abans del final, J. Creus podia haver sentenciat l’eliminatòria si hagués transformat la falta directa per acumulació.

El Vilanova ha jugat un xic accelerat en un partit de 100 minuts. Els italians, molt discrets, però veurem que preparen en la seva pista i si reparteixen molta estopa.

Fitxa Tècnica:

CP VILANOVA MOPESA:  De Moya, O, Martinez, Gil, Creus, M. Garcia (equip inicial) C. Rodriguez, J. Ferrer,E. Pujals

GIOVINAZZO: Grimalt, Santeramo, Fernandez, de Palma, Turturro (equip inicial) Ranieri, Dagostino,Allieri,Spadavechina

Àrbitres: Srs. Peixoto i Ggillerme de Portugal. Ens han agradat, ja que han tingut sempre controlat el partit i han estat coherents en les faltes de peus.

Gols:

Primera part

1-0 F. Gil ( min 9) ; 2-0 Creus (min 22 i mig)

Segona Part

3-0 Pujals  (min 12 i mig) ; 3-1 De Palma ( min 13) ; 4-1 F. Gil de penal (min16); i 5-1 Gil (min 23).

Targetes Blaves: Turturro i Dagostino.