LA PARRÒQUIA BÀSQUET SAMÀ VILANOVA “A”  -  VILADECANS ST GABRIEL    52-58

CB Samà: D. Torres (), A. De Diego (), D. Cusó (),  R. Ortiz (), R. Vallverdu () P. Puig () A. Mestres () R. Barneda () A.Arjona () M. Salvó () A. Miró () S. Liao()
Àrbitre:  Sr. Posse, Belmonte.
Parcials:  8-13, 13-13, 11-12, 20-20

ARBITRATGE DE TERRITORIAL CONDEMNA AL SAMÀ

Partit disputat diumenge a les 19.00h al pavelló poliesportiu del Garraf, davant un rival directe per no entrar a la zona complicada de fases de descens. Però un arbitratge escandalós en contra dels vilanovins per part del conegut per les pistes com “Marco Pantani” va fer impossible que els vermells juguessin amb totes les seves armes.

Així era com començava el partit, xiulant dues faltes a Miquel Salvó en 45 segons per treure’l del partit. Com la prepotència expulsant a Raimon Barneda un jugador ex-ACB que ha jugat amb els més grans!

Arbitratge apart que va ser de traca i mocador, l’equip no va estar gaire encertat en àtac trobant situacions bones de tir i buscant posicions a prop de cistella però la pilota no volia entrar diumenge.

Tot i el poc encert en atac els vilanovins amb una gran defensa feien que el Viladecans no aconseguís trencar el partit en cap moment. I arribàvem als últims minuts a només 3 punts a sota. Però tirs lliures finals errats i alguna precipitació en passes per intentar sortir ràpid al contraatac van fer que la diferencia final fos de 52 a 58.
La setmana que ve La Parròquia Bàsquet Samà Vilanova visita la pista del Molins diumenge a les 19.00h.
XAVI LÁZARO / JOAN POZO

SÈNIOR MASCULÍ “B” (3a CATALANA – GRUP 5)
TOTSPORTS BÀSQUET SAMÀ VILANOVA “B”  -  PROMOFIX    67-62

CB Samà:  Capella, 12; Muntu, 7; Ferrando, 8; Ramon, 2; Ximi, 14; Albert, 9; Alex, 2; Xavi, 13; David; Gerard.
Parcials:  28-14;11-16;12-21;16-11.

RETROBAMENT AMB LA VICTORIA

El SMB es va retrobar amb la victòria diumenge passat, trencant així una ratxa que ja durava deu jornades. Després d'uns primers minuts de tempteig, un parcial de 13-0 del Samà començava a obrir distancia i provocava un temps mort visitant, que es va tornar a apropar a 6 punts (20-14), però que veia que en dos minuts el Samà tornava a eixamplar distancies fins el 28-14 de final de període.

La lògica reacció del Promofix, igualava el marcador a distàncies que oscil·laven entre 6 i 8 punts, però sempre amb els de vermell per davant, mostrant seguretat en defensa, tot i que una mica precipitats en atac. Al descans, el Samà mantenia 9 punts de marge (39-30) i una molt millor imatge que en partits anteriors.

El Promofix va sortir amb les idees ben clares del descans, i les reaccions locals convertien el partit en una muntanya russa amb diferencies que s'escurçaven o s'estiraven per moments. Així, del 41-39 del minut 24, es passava al 47-51 del 28. Dos bons darrers minuts en defensa del Samà els permetien empatar el partit al minut 30 (51-51).

Malgrat que el Promofix manava al marcador al minut 34 per 53-56, es trobaven molt castigats per les faltes. Els locals, amb una bona direcció de partit, aconseguien equilibrar el seu joc tant a dins com a fora i a sumar des de la línia de personal. Un cop sumades les dues primeres cistelles en joc del quart al minut 37 es va aconseguir voltejar el marcador (59-58), i mentre que als visitants els costava molt sumar, fins i tot des del tir lliure, dos triples seguits al minut 39 posaven de cara el partit pels locals, i malgrat el 2 de 6 des dels 4'80, es va aconseguir una victòria que trenca una dinàmica molt negativa.

El Samà es desplaça dissabte vinent a la pista del Igualada, un equip de la part alta de la classificació per provar de sumar una nova victòria i seguir treballant per arribar als llocs de promoció.
JUANMA CASTELLANO

SÈNIOR FEMENÍ “A” (1a CATALANA – GRUP 3)
JE TERRASSA “B”  -  LA PARRÒQUIA BÀSQUET SAMÀ VILANOVA “A”   45-63

SÈNIOR FEMENÍ “B” (3a CATALANA – GRUP 3)
CB RIBES  -  TOTSPORTS BÀSQUET SAMÀ VILANOVA “B”     69-60

CB Samà:  Gemma Miro (7), Ingrid Jane (2), Andrea (2), Ari Jane (4), Este (15), Xenia (3), Ari. Martin (2), Meri (22), Ari Gimenez (0), María (1), Mariona (4). Absents: Neus
Parcials:  12-16, 12-16, (32-24), 30-13 (54-45), 15-15 (69-60).

EL TOTSPORTS SAMA B, VA POSAR CONTRA LES CORDES A PRIMER CLASSIFICAT, CB RIBES.

El TOTSPORTS SAMA B tot i la derrota va jugar un dels seus millors partits, l'ambició, ganes, i saber estar en els moments d'inici van ser factors per gairebé donar la sorpresa, el CB RIBES va ser el rival, el primer classificat ho va passar malament durant més de mitja part anant a remolc, després la veterania es va imposar a la joventut Samista, on aquest equip en propers anys se'n parlarà, perquè només li falta això, la veterania de saber jugar partits transcendentals de la temporada ...

1r Quart. - I com vam dir en el preàmbul de la crònica, les noies samistes van començar el partit més unides que mai, creien que podien donar la sorpresa davant un equip ple de figures i jugadores de primera catalana, la defensa de Samà tancant bé i ajudant en dos contra un constant davant les grans pivots ribetanes, les sortides al contraatac ben executades i bons percentatges exteriors, feien d'un Samà amb més ganes i deixaven a un Ribes en evidència, al final del primer quart un 12 a 16 a favor de les samistes.

2 º Quart. - La tònica d'aquest temps va ser la mateixa, se seguia incrementant l'avantatge, i s'aprofitaven de la velocitat per la joventut de l'equip visitant, una banqueta més amplia i unes bones rotacions feien que el Samà no baixés la guàrdia, van ser els millors minuts samistes, amb bona direcció de la base Este com a jugadora destacada (15 punts, 5 assistències, 8 faltes provocades 9/12 tl 75% amb un 20 de valoració) el partit s'estava obrint per les de Vilanova i amb una bona sintonia de joc tornaven a guanyar aquest quart, un altre 12 a 16, amb resultat a la mitja part de 24 a 32.

3r Quart. - Va ser la cambra on tota la força exercida dels dos quarts anteriors es va notar amb molta diferència, el Samà va sortir amb la mateixa energia però les de Ribes van saber jugar bé, amb cistelles fàcils i tirs còmodes, va ser a partir del minut 25, amb un 26 a 36 (màxima diferència del Samà) quan es va torçar la cosa, un parcial de 21-02 canviava la sintonia del partit, acabaven de donar la volta al marcador les ribetanes, entre aquests minuts va haver una tècnica en contra de les samistes, hi va haver cert descontrol de les visitants, on el cor i les ganes de demostrar poder més que el propi joc, no hi va haver control de partit en moltes fases d'aquest quart i ho van pagar amb molts punts en contra, en finalitzar aquest quart el resultat seria de 54 a 45.

4 º Quart. - Va ser el quart de demostrar que es podia en la remuntada i sobretot de cara a tota la gent que havia vingut a veure a aquest equip, el pavelló era el del Ribes, però la grada era SAMISTA, crits de Samà, Samà. .. se sentien constantment, això va fer que les noies tornessin a jugar de tu a tu davant un gran equip, tornaven a dominar el partit i reduïen diferències, com una altra referent de l'equip samista, destacarem l'aportació de Meri, que va jugar els 40 minuts, acabant amb uns números envejables, 22 punts, 10 rebots, 4 de 8 en triples 50% i un 4/4 en tl 100% amb un 24 de valoració, el partit va ser molt dur amb jugades fortes per part dels dos equips, entre elles una falta antiesportiva de la jugadora ja coneguda (Piqui N º 8) per fer aquest tipus de faltes, tirant a la nostra Escolta Xenia Pasqual i que no es va xiular, això va fer saltar a la banqueta samista, el àrbitre va xiular una falta tècnica (desqualificant) a la jugadora Ari Jane per saltar al camp, van ser aquests elements on l'equip ha de saber estar al camp, tot i així a falta de dos minuts el marcador es posava 66-60, havien poques opcions, però es podia, es va intentar fins al final no donant el partit per perdut, tres tirs lliures convertits per part del Ribes tancava el marcador per 69 a 60.

Tot i això, l'equip samista va jugar un partit amb totes les de la llei on va faltar l'experiència i el saber estar en moments crucials, des d'aquí mateix els donem l'enhorabona al CB RIBES, un gran equip on al final ens vam quedar amb el gran ambient i gran partit jugat dels DOS equips.

I gairebé sense descansar, el TOTSPORTS SAMA B, rebrà la visita del MARTORELL un gran equip on es disputaran el 4 º i 5 º lloc de la classificació ...