Futbol americà

Els Eagles recuperen la seva essència

Vilafranca Eagles - Barcelona Pagesos. Jordi Molina

Vilafranca Eagles 48-19 Barcelona Pagesos

Primera victòria de la temporada en el matx disputat a la segona jornada de la XXVIII Lliga Catalana de Football Americà (LCFA). Tot i la derrota a la jornada anterior, l’equip vilafranquí va ser capaç de recuperar el seu segell a base d’intensitat màxima a cada jugada, i es van endur el partit, encetant el caseller de victòries.

El xut inicial el va realitzar l’equip visitant, on van intentar una jugada d’engany, un “on-side kick”, dissenyada per recuperar la pilota i començar atacant. Els penedesencs, però, van estar atents, es van quedar amb la pilota i van poder començar atacant ells. Tot i així, la defensa de Pagesos va fer una gran feina i va aturar als locals en el seu primer atac. A la sèrie ofensiva següent els de Barcelona van anotar, tot i no convertir el xut a pals. En les següents jugades van tornar a aturar als Eagles, i van tornar a anotar, aquest cop sí xutant a pals. En mig quart, el resultat era de 0-13 i els de Vilafranca veien com la victòria, un cop més, se’ls escapava de les mans. Va ser llavors quan van treure la ràbia acumulada des de les passades semifinals i van tornar a ser la piconadora que va arrassar la temporada passada. En 2 minuts van atravessar el camp per acabar anotant amb una jugada de carrera de Manel Moreno (#40). A punt d’acabar el primer quart, el partit va haver de ser aturat per la lesió d’un jugador Pagès, que ser dut a l’hospital amb el nas trencat. Aquesta aturada no va tallar el ritme dels aliguencs, que van tornar a imposar el seu ritme, tant en atac com en defensa.

Poc després de fer el canvi de camp Ignasi Blanca (#33) va anotar en jugada de carrera, i Zeus Medel (#4) va convertir el primer punt extra del dia. 3 minuts després Elias Ramírez (#12) va fer el seu primer touchdown del partit. Per acabar el 2n quart, a falta de 2 minuts, Ramírez va tornar a anotar. Al descans es va arribar amb un clar 27-13.

En la represa, la defensa aliguenca va seguir atravessant la línia d’atac de Pagesos, i va seguir aturant els atacs barcelonins. L’atac local va seguir prement l’accelerador, i va tornar a anotar, a mans de Moreno, que anotava el seu segon TD. Zeus Medel seguia sense fallar els punts extres i sumava 1 punt més.

Al darrer quart els visitants van reposar-se una mica de l’allau de touchdowns a la que estaven sent sotmesos i van poder anotar una última vegada. Això, però, no va impedir als Eagles seguir amb el seu festival anotador i, a falta de 3 minuts i mig Ramírez va tornar a anotar de carrera i, arribant al two minutes warning el Quarterback Jordi Sanchez va conectar amb el receptor Oriol Lorente, que va relliscar tot just entrant a la endzone. Per sort, va caure cap a la zona d’anotació.

Pensant en la propera jornada

Els homes de Joan Pere Bejarano tornen dimarts a la feina, amb ganes de demostrar-se a ells mateixos que aquesta intensitat no ha estat flor d’un dia. El proper partit es disputarà a el diumenge 13 de desembre a les 12:00 a Torrelles de Llobregat contra Legends, un equip que sempre fa bons partits contra els Eagles.