Futbol americà

Derrota que complica les aspiracions dels Vilafranca Eagles

L’ultim diumenge de gener es va viure a Barcelona un duel intens entre els locals Uroloki i els Vilafranca Eagles, que es van dur els de casa per una minça diferència

Barcelona Uroloki - Vilafranca Eagles. Toni Miquel

Barcelona Uroloki 13 - 9 Vilafranca Eagles

El xut inicial el va realitzar l’equip visitant i el retornador local va ser capaç d’escapolir-se de tota l’equip penedesenc i va anotar amb un gran kick-off return. El partit no podia començar pitjor pels Eagles, però ja des del primer moment van demostrar una bona intensitat avançant pel camp. Per desgràcia aquesta actitud no es va poder traduir en punts degut a petites errades de conentració que van generar alguna falta.

La defensa comandada per Xavi Mestre (#92), però, va fer un treball espectacular – com sempre – i va impedir que els barcelonins tornessin a anotar en tota la primera part. Al descans es va arribar amb el resultat inicial de 7-0.

En la represa l’atac aliguenc va trepitjar fort i va anotar en la primera sèrie ofensiva, amb una jugada de carrera que tancava el drive, amb Elias Ramirez (#12) entrant a la zona d’anotació, fent pujar 6 punts al marcador visitant. El xut a pals posterior de Zeus Medel (#4) va fer pujar 1 punt més, igualant el marcador. Uroloki començava el seu primer drive de la segona part a la seva iarda 20, però una jugada immensa de la defensa visitant va acabar amb el Quarterback local sent placat a la seva pròpia end zone, donant als Eagles 2 punts i la possessió de la pilota.

Les defenses van ser les protagonistes, només es va veure una última anotació gràcies a una jugada trencada dels locals, que sumaven 6 punts més al marcador. No van ser capaços de sumar el punt extra del xut, el què deixava als Eagles a 4 punts (un xut a pals de més de 20 iardes). Tot i l’esforç titànic dels homes de Joan Pere Bejarano i el seu bon plantejament ofensiu el marcador no va canviar i es va arribar al xiulet final amb 13-9 pels Barcelona Uroloki.

Es compliquen els play-offs

Els Eagles, 4ts classificats empatats a victòries amb els Terrassa Reds (que van perdre contra els Barcelona Pagesos) i els propis Pagesos, necessiten guanyar els 2 propers partits per poder accedir a la fase final de la lliga, com porta fent els últims 3 anys. Sobretot, la última jornada, on s’enfrontarà als egarencs amb qui estan empatats.