Futbol americà

Victòria a domicili, primer pas assolit

Salou Almogàvers - Vilafranca Eagles. Jordi Molina.

Salou Almogàvers 0-32 Vilafranca Eagles

El passat diumenge 14 de febrer, els Eagles van celebrar el seu amor amb la victòria. Una relació que aquesta temporada ha estat complicada, però que a la penúltima jornada de la fase regular de lliga ha tornat a veure moments màgics.

Tot i que el retorn de kick-off no va anar tan bé com en altres partits, els visitants van poder obrir amb un drive anotador en el què, degut a la pluja, només van fer servir el playbook de carrera. 3 minuts després de començar el partit Ignasi Blanca (#33) va anotar el seu primer touchdown del partit. Zeus Medel (#4) va convertit el xut a pals, fent pujar al marcador els primers 7 punts. En el primer atac local la defensa aliguenca va tornar a demostrar perquè és la millor de la lliga i, després de forçar el punt dels Almogàvers, va forçar el primer safety. 2 punts més al marcador i possessió pels de Joan Pere Bejarano.

El joc va entrar en una fase d’impresicions i de prudència en la que els Eagles van demostrar la serenor d’un equip aspirant i, a la meitat del 2n quart, Blanca va tornar a anotar en una gran jugada de carrera. Aquest cop els de Salou van poder bloquejar el punt extra. La defensa va tornar a fer mostra de la seva grandesa aconseguint un segon safety, aquest cop placant al Quarterback dintre de la seva pròpia end-zone. Tot i apropar-s’hi molt, els Eagles no van poder tornar a anotar en aquesta part i es va arribar al descans amb el marcador de 0-17.

En la represa la defensa va seguir fent una gran feina, en especial la línia de defensa i els linebackers, provocant i recuperant fumbles rivals. Entre aquest treball i la pluja, que havia parat, es van començar a veure més jugades de passe per part d’Eagles. La línia d’atac donava sempre temps al quarterback canari Ismael Cruz (#18) que, a falta de 8:00 per arribar al final del 3r quart, i després a falta de 2:57 per arribar al final del partit, va connectar primer una passada curta amb el jove receptor Raimon Mestre (#8), que va entrar sol a la endzone, i més tard una meravellosa passada profunda que Mestre, de nou, va rebre sense problemes i va dur “el meló” de nou a la zona d’anotació. En el primer touchdown Medel va convertir el seu segon xut a pals de la tarda i, en el segon, Blanca va augmentar en 2 punts els seu comptador personal amb una jugada de carrera després de l’anotació.

Amb aquest espectacle es va arribar al final del partit amb el resultat final de 0 – 32.

Caixa o faixa

Tan Eagles com Reds van fer la seva feina i segueixen empatats en la 4a posició amb 3 victòries i 3 derrotes, posició que es disputaran en la última jornada de lliga a Vilafranca del Penedès. Els egarencs es situen momentàniament davant degut a que han rebut menys punts en els seus partits, i els hi val tant la victòria com un empat en aquest partit per entrar a la fase final. Per la seva banda els Eagles només poden entrar-hi amb una victòria, el què farà d’aquest partit el més interessant de la jornada.