El conjunt actual de 4 gimnastes del Club Rítmica Sitges-Garraf. Eix
Redacció |
Sitges
17-02-2019 19:39
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Després de molts anys treballant per la normalització, el Club Rítmica Sitges Garraf (CRSG) estrena un nou projecte en aquesta temporada 2018-2019: Gimnàstica sense barreres.
Aquest projecte, impulsat per la Responsable Tècnica del CRSG, Laura Pérez, i la Responsable de la Secció Gimnàstica Sense Barreres del CRSG, María José Montilla, es basa en augmentar el nombre de gimnastes amb discapacitat intel·lectual al club, en un entorn normalitzat i inclusiu; d’aquesta manera l’objectiu del club és millorar la visibilització i inclusió social dels i les gimnastes amb discapacitat, contribuint a una societat més justa.
Un dels reptes més importants, és augmentar el nombre de gimnastes amb discapacitat al conjunt actual de 4 gimnastes, el qual ja ha participat en la I Copa Catalana de gimnàstica rítmica i altres exhibicions.
Com a innovació destacada en aquest projecte, aquesta temporada per primer cop una gimnasta amb discapacitat forma part d’un conjunt ordinari de la categoria Infantil, que es presentarà a competicions ordinàries comarcals. Es busca, amb aquesta iniciativa, ampliar les possibilitats de participació i acceptació per part dels organismes organitzadors i la societat en general.
Llarga trajectòria del CRSG en la inclusió d’esportistes amb discapacitat
Des de fa més de 10 anys el CRSG va decidir apostar per la inclusió d’esportistes amb discapacitat. En un inici, amb la incorporació de gimnastes amb discapacitat als grups escolars, participant als festivals organitzats pel club. Posteriorment, l’any 2016, el CRSG va signar un conveni de col·laboració amb l’Associació Junts en Acció amb la finalitat de facilitar la inclusió i participació de gimnastes amb discapacitat intel·lectual. Aquest conveni va permetre desenvolupar un projecte d’inclusió de gimnastes i la formació d’un conjunt de gimnàstica rítmica format per 4 gimnastes amb discapacitat. Gràcies al treball i l’esforç de totes les persones implicades, aquest equip ha aconseguit participar en la primera Copa Catalana de Rítmica organitzada per la Federació Catalana de Gimnàstica, amb una normativa específica per a aquest col·lectiu -elaborada precisament per membres del CRSG (María José Montilla, en col·laboració amb Laura Pérez, entre d’altres persones)-. Aquest fou un fet històric, doncs per primera vegada en tot el territori espanyol una federació de gimnàstica incorporà aquesta modalitat a les seves competicions.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!