Presentació de la la 42a edició de la Mitja Marató Espirall-Vilafranca. Eix
Redacció |
Vilafranca del Penedès
05-10-2021 13:14
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Ahir a la tarda es va presentar a la sala gran de l’Espai Jove La Nau una nova edició, la 42a, de la Mitja Marató de l’Espirall-Vilafranca, que tindrà lloc diumenge 21 de novembre. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, de la regidora d’Esports, Anna Doblas, del president de l’AV Espirall, Antonio Díaz, i del representant de l’Esport Català Universitari-ECU, Ulpi Roman.
La regidora Anna Doblas recordava que la darrera edició en la que els participants van poder córrer la Mitja Marató de l’Espirall-Vilafranca va ser la del 2019, la 40a edició i que l’any passat “havíem programat una cursa adaptada a la situació sanitària, però el confinament municipal decretat pel PROCICAT ens van obligar a suspendre-la. Tot i així, moltes de les persones inscrites van córrer la distància de 21 quilòmetres en el seu municipi lluint la samarreta commemorativa. En homenatge a totes aquestes persones que van córrer la mitja marató als seus municipis hem volgut que no és perdi la 41a edició”.
La cursa d’enguany porta per lema “Una cursa emocionant” perquè, segons la regidora, “estem començant a recuperar les curses esportives de participació popular, perquè volem que tothom que participi en les activitats gaudeixi d’una experiència que emocioni i perquè volem que sigui un esdeveniment amb compromís social i inclusiu en tots els seus àmbits”.
Doblas ha recordat que la MMVE no és només una cursa atlètica de mitja marató i que l’esdeveniment el composen 3 curses: la Mitja Marató, la Mitja Jove i la caminada solidaria Mitja Petita.
La Mitja Marató de l’Espirall-Vilafranca pròpiament dita, és la cursa organitzada conjuntament amb l’AV de l’Espirall, la mitja més antiga de Catalunya. Manté el seu recorregut clàssic entre Vilafranca i Guardiola de Font-rubí, passant per Les Cabanyes i Vilobí del Penedès. Per segona vegada, Vilafranca serà la seu del Campionat de Catalunya Universitari de mitja marató. La regidora ha agraït a ECU (Esport Català Universitari) i a les 12 universitats catalanes que l’integren, la confiança perquè es faci a Vilafranca.
La Mitja jove és l’aposta que des de l’Ajuntament de Vilafranca es fa per promoure les curses atlètiques competitives i populars entre els joves i adolescents “i així combatre la tendència al sedentarisme”. Enguany serà la segona edició, amb una nova distància de 6 km i una sortida exclusiva desprès de la de mitja marató. El recorregut és entre Vilafranca i Vilobí, un tram del mateix recorregut de la mitja.
La Mitja petita és la caminada solidària per a totes les edats. Amb un recorregut per la carretera tancada al trànsit entre Vilafranca i Les Cabanyes, i adaptat per persones amb mobilitat reduïda. Aquesta serà la tercera edició i enguany la recaptació solidària es destinarà íntegrament a les entitats Fundació Mas Albornà i Entrem Grup Cooperatiu d’Inserció Laboral, per a la formació i capacitació de persones amb trastorns de salut mental, discapacitat i amb risc d’exclusió, per a la seva alfabetització digital.
Cursa d’excel·lència
Per part de l’ECU, Ulpi Roman considerava “un orgull tornar a ser a Vilafranca perquè com a Vilafranca no se’ns ha rebut enlloc. La MMEV és una cursa d’excel·lència i només podem felicitar l’organització. Animo tots els universitaris a participar-hi”.
Per la seva banda, el cap tècnic d’Esports, Jordi Gallego, ha donat a conèixer els detalls tècnics de cada cursa. Per a la MMEV les inscripcions seran del 5 d’octubre a l’1 de novembre, amb un màxim de 700 participants, obert a majors de 16 anys, el preu d’inscripció és de 10 euros o de 15 si també s’inscriu a la cursa 10K del dia 30 de gener de 2022. La sortida serà a les 10.30h.
A la Mitja Jove les inscripcions seran del 5 d’octubre al 14 de novembre amb un màxim de 100 participants d’edats entre els 12 i els 22 anys, el preu d’inscripció serà de 4 euros i la sortida es donarà a les 11h.
Finalment, per a la Mitja Petita, les inscripcions es podran fer fins a un dia abans de la cursa el 20 de novembre, per a un màxim de 500 persones de totes les edats. El preu seran 2 euros i es donarà la sortida a les 10 del matí, en grups de màxim 100 persones, que s’aniran situant a les Cabanyes, al costat de la carretera per animar els corredors de la Mitja Marató, i que rebran una bosa amb un petit refrigeri i elements per fer una accidó per animar els corredors i fer ambient.
Mesures COVID
Jordi Gallego va incidir també especialment en el compliment de les mesures COVID en què destaca la reducció de les interaccions entre les persones. “Volem que la cursa, a nivell d’experiència per al corredor/a, sigui agradable i s’assembli el màxim possible a la de qualsevol edició pre-COVID”, afirmava Gallego. A banda de la reducció del nombre de participants, la sortida única però amb ús de mascareta durant 200m, les zones d’avituallament ampliades i amb productes amb envàs individual i sense contacte amb el voluntariat i avituallament d’arribada també individual són altres mesures que s’implementaran.
El protocol COVID de la cursa ha està avalat per les recomanacions establertes al Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, i també pels protocols de la Federació Catalana d'Atletisme.
Pel que fa als dorsals i obsequis, es podran recollir al Complex Aquàtic, del 13 al 20 de novembre, o bé rebre’ls a casa mitjançant un servei de missatgeria.
Es mantenen els serveis habituals de guarda-roba, recuperació post-cursa i servei de vestidor al Complex Aquàtic, garantint les mesures necessàries per minimitzar els contactes.
Es preveu que el lliurament de premis presencial als 3 primers classificats (masculí i femení) i hi haurà un premi “Finisher” per a tothom que finalitzi la cursa.
Una cursa viva
Per cloure, l’alcalde Pere Regull va recordar els inicis de la cursa als anys 80, quan la Mitja Marató era un concepte estrany i novedós. “La gent de l’Associació de Veïns hi va creure i hi va lluitar i gràcies a això, avui, en un moment en què moltes curses han caigut del calendari, a Vilafranca la MMEV, no sols sobreviu sinó que és ben viva. Una de les curses de mitja marató amb més potencial i qualitat, on el corredor és mimat i ben tractat ”, ha afirmat l’alcalde. Finalment Pere Regull ha fet una crida als esportistes a entrenar i preparar-se per a la cursa i a tota la ciutadania a participar-hi sortint al carrer a animar “perquè un any més Vilafranca sigui al mapa esportiu de Catalunya”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!