Agenda del Penedès

Altres

Concentració en defensa de la Sanitat Pública

Vilafranca del Penedès | 05-04-2024 19:00 h.

Concentració en defensa de la Sanitat Pública

MANIFEST DEL DIA MUNDIAL PEL DRET A LA SALUT

Bona tarda.

A tot el món, el dret a la salut de milions de persones està cada cop més amenaçat. Les malalties i els desastres ocupen un lloc important entre les causes de mort i de discapacitat.
Els conflictes devasten vides i causen mort, dolor, gana i angoixa psicològica.
La crema de combustibles fòssils està impulsant simultàniament la crisi climàtica i traient-nos el dret a respirar aire net, i la contaminació de l'aire interior i exterior es cobra una vida cada cinc segons.

El Consell de l'OMS sobre Economia de la Salut per a Tothom ha descobert que almenys 140 països reconeixen la salut com un dret humà en la seva constitució. Tot i això, els països no estan aprovant ni posant en pràctica lleis que garanteixin que les seves poblacions tinguin dret a accedir als serveis de salut. Això dóna suport al fet que almenys 4.500 milions de persones (més de la meitat de la població mundial) no estaven completament cobertes per serveis de salut essencials el 2021.
Per abordar aquest tipus de desafiaments, el tema del Dia Mundial de la Salut 2024 és 'La meva salut, el meu dret'.

El tema d'aquest any va ser elegit per defensar el dret de tothom, a tot arreu, a tenir accés a serveis de salut, educació i informació de qualitat, així com a aigua potable, aire net, bona nutrició, habitatge de qualitat, condicions ambientals i de treball decents i llibertat.
És per aquest motiu que el  Grup Pro Sanitat Pública, Marea Blanca també defensa els mateixos drets per totes les persones al nostre país, i més concretament a la nostra vila i comarca, per això la nostra voluntat de treballar per una sanitat pública de qualitat per a tothom.

Per aquest motiu demanem al departament de salut:
De manera general que es destini el 25% del pressupost de Sanitat per a l’atenció primària, un servei que cal cuidar i potenciar, ja que ha demostrat ser una de les grans fortaleses del sistema en els moments de crisi i per a mantenir, controlar i cuidar la salut de la ciutadania.
- A Vilafranca i comarca tenim dèficit de metges i infermeres. Els professionals del sector, són  els que, amb el seu esforç i amb llargues jornades i estrès laboral, mantenen el sistema sanitari. Per això demanem l’augment del 30% del personal (metges i infermeres) als CAPS de Vilafranca i al l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i en general acabar  amb la situació de precarietat amb la que es troben els professionals de la sanitat.
- Reduir les llistes d’espera.
- Que les proves es facin als centres públics.
- Més facilitat i agilitat  a l’hora de concertar una visita presencial.
- Millorar la visita domiciliària.
- Destinar el temps necessari a les visites.
- Millorar el servei mèdic a les residències.
- Estabilitat del metge/essa de família.
- Millorar l’atenció de la salut mental.
- Reforçar la presència dels ajuntaments als òrgans de direcció dels centres.
- I volem acabar aquesta llista, deixant ben clar la nostra reivindicació de millorar l’assistència a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. En aquest sentit reivindiquem un Pla efectiu perquè el nostre Hospital es torni a situar com el de referència al nostre territori i que s’acompanyi amb el reforç dels equips professionals, dels espais, dels materials i més inversió, perquè es pugui desenvolupar un servei de qualitat. Volem el nostre Hospital de referència amb un servei de màxima qualitat a l’Alt Penedès.

Per això agraïm el vostre suport i animem a participar el proper diumenge dia 7, a la Plaça Urquinaona de Barcelona a les 11’30 a la concentració del dia mundial de la salut.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!