Teatre, dansa i arts escèniques

Guimerà, dones, poder, passió

Vilafranca del Penedès | 20-06-2024 20:30 h.

Guimerà, dones, poder, passió

L’obra és un breu repàs a la figura del gran escriptor català, no només com a autor teatral sinó també sobre la seva acció política catalanista, poeta i prosista. Es recorda el seu famós discurs  a l’Ateneu Barcelonès defensant la llengua i cultura catalana i es presenten fragments de tres espectacles de caire naturalista més coneguts i reeixits: Maria Rosa (1994) Terra baixa ( 1897) i La filla del mar (1900) . D’aquestes obres es mostren els monòlegs de les seves protagonistes i heroïnes, dones amb molta força que lluiten per la dignitat i que ens sonen molt actuals. Sens dubte Guimerà va saber retratar de manera atrevida i moderna aquest personatges que van viure al límit i en la marginació, denunciant amb valentia i força poètica la seva situació.

L’espectacle s’organitza amb fragments d’aquest monòlegs i els moviments d’una ballarina de dansa contemporània que acompanya i uneix a les tres dones protagonistes. Es complementa l’espectacle amb dos músics en directe que creen un potent espai sonor acompanyant els textos de Guimerà. La direcció ha anat a càrrec de Valeri Laguna del Taller d’Assaig Teatral (TAT) de Vilafranca i Francesc Parcerisas del grup teatral ACR de Fals. Les actrius són Sandra Olmedo, Txell Miret, Anna Fuhui Gol i Mireia Segura. La ballarina de dansa contemporània és Nàdia Pessarodona, els músics en directe són Cinta i Josep Macià i les cançons de l’obra són de Lluís Giménez, amb la col·laboració de  l’equip tècnic del TAT vilafranquí i el ACR de Fals.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!