Agenda del Penedès

Exposicions

Escorça: intuïció i tacte

Vilafranca del Penedès | 27-08-2024 19:00 h. fins 29-09-2024

Escorça: intuïció i tacte

La Fundació Pinnae, membre del jurat, va atorgar el Premi Pinnae a la millor col·lecció presentada en el Firart 2023 oferint a l’artista exposar la seva obra al Fòrum Berger Balaguer durant aquesta pròxima Festa Major i durant el mes de setembre.

"ESCORÇA: INTUÏCIÓ I TACTE" és una experiència artística que busca explorar la relació entre les emocions i el tacte a través de diferents expressions artístiques. A través de la importància del color, la fotografia, els dibuixos, els símbols i la poesia, l'exposició intenta comunicar la connexió entre els sentiments i el pla físic, destacant que les emocions no són simplement conceptes abstractes, sinó que es poden experimentar físicament en el cos.

L'obra busca ser impactant i provocadora, buscant despertar sensacions problemàtiques internes i ansiolítiques en l'espectador. No es busca comprendre l'art com un "quadre de menjador", sinó com aquella eina que ens permet explicar una realitat ambigua i visceral que la societat civilitzada entén que són coses que cal guardar en la intimitat. Les obres parlen de dolor però també de renaixement, de sexe i de gènere, de normes i alliberaments,

Entenent que la societat encara es mou dins els paràmetres del que està bé i el que està malament, l'exposició pretén sortir del judici i centrar-se en una exploració sense condicionaments de la realitat.

Per facilitar la comprensió i la interacció amb l'obra, s'han incorporat codis QR que enllaçaran amb cançons específiques per proporcionar un component de moviment a un art estàtic que, a més, busca crear un moment present i de sentir amb paciència el que es contempla. A més, hi haurà obres interactives que permetran al públic completar-les i participar activament en l'experiència artística.

En definitiva, "ESCORÇA: INTUÏCIÓ I TACTE" pretén ser una proposta pictòrica que convida el públic a explorar i reflexionar sobre la complexitat de les emocions i la seva manifestació física a través de l'art.

L’artista s’inspira, principalment, de la sexualitat i la brutalitat de l’ésser humà. Les seves peces ens poden transmetre sensacions tan diverses com una abraçada, frustració i ràbia, ofec o alliberament.

Les seves obres combinen diverses tècniques i materials, i juguen amb la incomoditat social i allò que no està permès. Per ella, les seves peces busquen expressar “tant la crueltat animal com la sensibilitat de l’ésser humà, creant un entorn anàrquic, ambigu i poètic”.

La Júlia és vilafranquina formada en disseny i il·lustració i també en tatuatge. Elabora quadres i il·lustracions i també ha participat en la creació de pintures murals a Vilafranca, Florionópolis (Brasil). Carmelo (Uruguay) o Humahuaca (Argentina).

Col·laboració solidària amb AMPERT amb joies de la Joieria Moner inspirades amb l’obra de la Júlia Ríos

Quan la Joieria s’aparella amb la solidaritat, en treu el seu millor partit i és per això que la Joieria Moner en col·laboració amb l’Artista Júlia Ríos (Guliap) i la Fundació Pinnae ha creat una col·lecció de joies inspirades en l’obra de l’artista Vilafranquina, beneficis dels quals aniran destinats a l’Associació Ampert.

L’horari d’estiu per visitar l’exposició a l’Espai Cultural Fòrum Berger és de dijous a diumenge de 18.30 a 20.30 hores. Horari especial durant la Festa Major de Vilafranca que podeu estar informats a les Xarxes Socials del Fòrum Berger, Facebook i Instagram.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!