Agenda del Penedès

Fires i festes

Fira Vinòleum

Font-rubí | 27-09-2024 20:30 h. fins 29-09-2024

Fira Vinòleum

El Vinòleum oferirà als visitants una àmplia gamma de tasts guiats per experts que els permetran descobrir l'autèntica essència dels vins i olis locals. Un dels moments més esperats serà el tast de vins escumosos, guiat per Sebastià Galimany, on els assistents gaudiran d’una selecció exclusiva elaborada amb tècniques tradicionals que reflecteixen la passió dels enòlegs de la regió. No només es posaran en relleu els vins escumosos; els visitants també podran degustar vins novells de la collita 2024 amb el tast guiat per Toni Rosell, vins encara terbols i amb un caràcter fresc que simbolitzen el naixement d’una nova temporada vinícola. Aquest any, el tast de Clàssics Penedès, liderat per Daniel Jové, serà un dels punts culminants, permetent als participants submergir-se en la història i la sofisticaciód'aquests escumosos d'alta qualitat. Els olis també tindran el seu espai de protagonisme. El Molí d'Oli Josep Lluch i el Molí d’Oli Ca La Madrona oferiran un tast d’olis artesanals que posarà en valor les varietats autòctones i el procés tradicional d’elaboració. D’altra banda, Olivariana organitzarà un taller pràctic sobre l’elaboració artesanal d’olives, on els assistents aprendran els secrets d’aquest art ancestral, acompanyat d’un tast de diferents varietats.

Artesania, cultura i activitats per a tota la família

A més dels tasts, el Vinòleum 2024 comptarà amb una rica mostra d'artesania local. Els visitants podran descobrir productes únics elaborats per artesans de la regió, com les creacions de Narual Lab o les escultures sostenibles de Metalreciclart. Aquesta combinació d’artesania i productes gastronòmics converteix l’esdeveniment en un homenatge a la creativitat i a l’esforç dels productors locals. Per als més petits, hi haurà tallers com el de ceràmica a càrrec d’Eva Parera, on els nens podran aprendre les tècniques bàsiques d’aquesta disciplina, i un taller sobre formatges vegans, liderat per Cajuil Foods i la Cooperativa La Gatera, que sorprendrà amb noves propostes gastronòmiques saludables i saboroses. Els jocs de lleure i les activitats familiars afegiran un ambient festiu durant el dissabte a la tarda, fent del Vinòleum un espai on petits i grans podran participar i gaudir d’un cap de setmana cultural i divertit.

Música i festa per completar l’experiència

Les nits del Vinòleum 2024 també seran memorables gràcies a l’oferta musical que donarà ritme a l’esdeveniment. Divendres a la nit, el cantautor Miquel del Roig portarà les seves cançons festives i reivindicatives, mentre que dissabte, el grup Versió.cat animarà la festa amb les seves versions dels clàssics del pop i rock català. Per tancar la nit, el DJ Hurtu farà ballar tothom amb una selecció de temes dels anys 80 i 90. El diumenge, l’esdeveniment culminarà amb la tradicional Festa del Most, una autèntica celebració de la cultura vinícola local amb la trepitjada de raïm i una exhibició de balls populars, que portarà el toc final a un cap de setmana ple de tradició i festivitat.

Vinòleum 2024: Un homenatge als productes i a la cultura local

El Vinòleum és molt més que una fira; és una celebració de la tradició i la innovació en el món del vi, l’oli i l’artesania. Aquest esdeveniment posa en valor la qualitat dels productes locals i ofereix als visitants una experiència immersiva que combina la degustació, la cultura i l’entreteniment en un entorn incomparable.

 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!