Agenda del Penedès

Excursions, sortides

Obrim Vilafranca

Vilafranca del Penedès | 28-09-2024 16:30 h. fins 29-09-2024

Obrim Vilafranca

Totes les visites, 165 en total, seran amb reserva prèvia i tindran un cost de 2€ cada una, un preu simbòlic que s’aplica per cobrir part del cost de l’esdeveniment i, sobretot, evitar que una sola persona reservi moltes entrades i no acudeixi a les visites, impedint que d’altres persones puguin fer la visita. Aquesta era una circumstància recurrent quan les entrades eren gratuïtes. La compra es farà exclusivament a través de la plataforma de venda d'entrades de l'Ajuntament de Vilafranca entrades.vilafranca.cat, a partir del divendres 20 de setembre, a les 10h.

L’objectiu de l’Obrim Vilafranca és mostrar el patrimoni cultural arquitectònic per donar-li valor i contribuir al seu manteniment, amb la particularitat que es poden descobrir espais de la vila on, en la majoria dels casos, els visitants seran rebuts pels propietaris de les cases o per persones vinculades a cada entitat, que els faran viure i conèixer històries i anècdotes interessants, i els mostraran els tresors culturals que amaga cada racó.

Tres nous emplaçament per aquest edició

Aquest any el programa incorpora tres nous emplaçaments als espais visitables: Cal Durich, Can Freixedas (seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès) i un visita que combina el campanar dels Trinitaris i la rectoria.

El repte de l’Obrim Vilafranca per aquesta edició és aconseguir un augment significatiu de visitants de fora de la comarca i donar visibilitat a la riquesa arquitectònica de la vila, convidant-los a tornar per conèixer Vilafranca del Penedès més a fons. La regidora de Turisme, Gemma Romeu, ha valorat en la roda de premsa de presentació de la setena edició de l'Obrim Vilafranca que amb iniciatives com aquesta “reforcem l’aposta d’activitats de qualitat que aportin valor a la vila i donin a conèixer el nostre patrimoni però també que aposti una experiència difernciada i atractiva pel.visitant”.

Copa de vi o cava al Patí de la Casa Janer, seu de Covides

La presentació s'ha fet al pati de la Casa Janer, on les persones que tinguin una entrada podran gaudir, després de la seva visita, d’una copa de vi o cava. Francesc Perea, membre del consell rector de Covides, que té la seu a la Casa Janer (rambla de Nostra Senyora, 45), ha agraït la iniciativa a la qual participaran, convertint el pati d'aquesta casa històrica en un lloc de referència per a la degustació de vins a Vilafranca del Penedès, Capital del Vi.

Obrim Vilafranca 2024
 

Horari:
Dissabte 28 de setembre, de 16.30 a 21h
Diumenge 29 de setembre, de 10 a 14h

Instruccions:
•    Totes les visites són realitzades per un/a guia.
•    Les visites són amb reserva prèvia (entrades.vilafranca.cat) i tindran un cost de 2€ cada una.
•    El dia de l’esdeveniment, l’accés a la visita serà únicament i exclusiva amb l’entrada comprada prèviament a través dels canals establerts.
•    És imprescindible ser davant de la casa reservada 15 minuts abans de l’hora d’inici. Un cop començada la visita, no s’hi podrà incorporar ningú.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!