Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

34è festival L’Hora del Jazz - Memorial tete Montoliu

El Vendrell | 29-09-2024 13:00 h.

34è festival L’Hora del Jazz - Memorial tete Montoliu

A Barcelona, al tradicional emplaçament de la plaça de la Vila de Gràcia (a l’aire lliure, en horari vespertí i de franc) i a sales, clubs, casinos, parcs o auditoris de Tarragona, Lleida, Girona, Sitges, Granollers, Olot, Vilafranca del Penedès, Bigues i Riells i dues noves localitats: Rubí i Reus; un mostra significativa de la ruta del jazz a Catalunya.

Pel que fa al cartell, com és costum representa un mosaic prou ampli i divers de l’escena catalana, és a dir, un ventall significatiu d’estils, formacions i generacions del nostre jazz: del trio al quintet, i del jazz manouche a l’avantguarda, passant pel jazz vocal, el jazz d’autor, el de repertori… així fins a 16 actuacions, com l’any passat.

Estrenes de propostes i discos, formacions poc habituals, músics de diversos estils, edats i procedències…

Amb la tardor arriba l’hora del jazz!

Aquesta és la cinquena edició consecutiva que Sitges participa en aquest festival i l’associació Sitges Jazz Lab, que promou la difusió de les músiques improvisades amb diverses activitats al llarg de tot l’any, és l’encarregada d’organitzar el concert, en aquesta ocasió ho farà amb la proposta musical del Jordi Gaspar trio el diumenge 29 a la 1 del migdia als Jordins del Retiro.

El baixista Jordi Gaspar presenta el projecte "Reinici", amb les seves composicions i en format de trio. Amb la col·laboració invaluable de Santi de la Rubia al saxo tenor, l’Oriol Roca a la bateria; i amb el particular color de la guitarra baixa acústica. Els ingredients son la improvisació, el so preciós de cada un dels tres i les diferents textures en barrejar-los.

Reinici és un punt d’inflexió, és el moment de tancar coses i deixar espai per engegar-ne de noves. Algunes no han acabat de funcionar i caldrà acceptar-ho, repensar-ho i veure si volem tornar a provar-ho tot canviant alguna estratègia. D’altres han funcionat força bé però el seu temps s’està acabant i toca posar punt final amb tota l’elegància possible. I, finalment, la necessitat vital d’engegar el que sigui.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!