Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Fem activisme contra el canvi climàtic

Vilanova i la Geltrú | 27-09-2024 18:30 h.

Fem activisme contra el canvi climàtic

A nivell personal ens preguntem: què podem fer per lluitar-hi? A nivell municipal, també ens fem la mateixa pregunta, davant la inoperància i la manca de previsió política, i aquí entra el concepte d’activisme jurídic, que és utilitzar la llei per fer canviar decisions polítiques perjudicials pel Medi Ambient; objectiu principal de l’entitat des de que es va fundar fa 34 anys.

Hi ha accions legals i gratuïtes a l’abast de qualsevol per lluitar contra excessos urbanístics, ocupació del sòl, pèrdua d’espais naturals i biodiversitat, augment de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, augment del consum de l’energia i altres recursos, indústries contaminants, etc.

Actualment, l’entitat té diversos fronts oberts al llarg de la comarca del Garraf (el futur de l’Ortoll a Vilanova,  parc logístic a l’antiga central tèrmica de Cubelles, projecte Autòdrom Terramar i Can Jove a Sant Pere de Ribes, entre d'altres). L’objectiu d’aquesta xerrada és explicar dos projectes en què s'hi està treballant i afecten a la part nord de Vilanova i la Geltrú:  l’ampliació de la pedrera Coll Ferran (abans, pedrera Griffi) i la requalificació del Padruell (Caves Jaume Serra – Garcia Carrión). S’informarà sobre en quin punt està la tramitació dels projectes, quines són les vulneracions i com estem intentant aturar-los.


INFORMACIÓ PRÀCTICA

Conferència: Fem activisme contra el canvi climàtic
Divendres 27 de setembre, 18:30 – 20:45
Sala d'actes. Casa del Mar, Pg. Marítim 63, Vilanova i la Geltrú
Activitat gratuïta

Entitat organitzadora: APMA Garraf - EdC ( Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient del Garraf – Ecologistes de Catalunya)

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!