Agenda del Penedès

Exposicions

Jardí sense imatge

Vilafranca del Penedès | 27-09-2024 19:00 h.

Jardí sense imatge

La primera observació li serveix a l’artista per determinar i diferenciar els colors que utilitza en el model que treballi en primer lloc. Aquests colors diferenciats, Manuel Aramendía els entén com a una unitat i els anomena acords cromàtics. Per exemple, en estudiar una rosella diferencia els tons vermellosos de la flor (salmó, carmí, bordeus), més el verd fosc i el negre. El segon pas en el seu treball consisteix a definir una pauta geomètrica, des d’on plasmarà el model cromàtic. El treball que presenta a la Sala dels Trinitaris es recull gairebé com un diari al llibre d’artista. Això permet prendre consciència de l’evolució de conceptes aplicats a la sèrie.

Manuel Aramendía Zuzau (Tudela, 1955) és doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i professor de la mateixa universitat. Les seves línies de recerca i treball han estat l’escultura ceràmica i la seva tesi doctoral va versar sobre l’obra escultòrica de Julio González. De ben jove es va interessar pel dibuix  i l’escultura. Essent professor ja de Belles Arts, va iniciar un procés autodidacte d’aproximació a la ceràmica. Conèixer els forats i els buits metafísics de l’obra de Jorge Oteiza va obrir-li al perspectiva artística d’una lògica, que no necessàriament havia de ser racional.

Un dels artistes referents de Manuel Aramendía és l’artista nord-americà Sol LeWitt molt lligat a diferents moviments, incloent l'art conceptual i el minimalisme. Els seus mitjans eren bàsicament la pintura, dibuix i estructures (un terme que ell va preferir en comptes d'escultures). Ha estat precisament Sol LeWitt, qui li ha ofert les pautes per a l’elaboració del llibre d’artista i fruit del qual és l’exposició Jardí sense imatge que presenta a la Sala dels Trinitaris.

Acte inaugural, horaris i visites

L’acte inaugural tindrà lloc aquest divendres 27 de setembre amb la presència de l’artista Manuel Aramendía i de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau. L’exposició es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 3 de novembre, en horari de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabtes, de 18 a 20h, i diumenges de 12 a 14h.

El servei de mediació artística especialitzat en art contemporani ha elaborat un servei educatiu per a escoles i grups diversos. Per tal de participar-hi, cal escriure un correu a cultura@vilafranca.org.

D’altra banda, aquest mateix servei de mediació ofereix:
El divendres 25 d’octubre a les 19h, visita comentada a l’exposició.
El diumenge 27 d’octubre a les 12h, visita i taller familiar per a famílies amb infants a partir de 3 anys.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!