Agenda del Penedès

Altres

Dia Internacional de les Persones Grans a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú | 01-10-2024 12:00 h. fins 01-10-2024

Dia Internacional de les Persones Grans a Vilanova i la Geltrú

L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'1 d'octubre com a Dia Internacional de les Persones Grans. Una celebració promoguda des de l'any 1990 amb l'objectiu de garantir el benestar de les persones grans i promoure la seva participació en la societat perquè tothom pugui beneficiar-se dels seus coneixements i experiències.

Aquest divendres 27 de setembre es farà una xerrada informativa sobre l'acte unitari de l'1 d'octubre organitzat per diferents entitats de Catalunya. Anirà a càrrec de Manuel Becerra, secretari general de la Unió de jubilats i pensionistes de la UGT de Catalunya. Serà a dos quarts d'onze al Casal de Gent Gran.

I dimecres 2 d'octubre, també a dos quarts d'onze al Casal, xerrada “Envelliment digne i drets de les persones grans. consells per a protegir-nos jurídicament”. A càrrec de Jordi Muñoz Iranzo, advocat i membre d'EIMA (Associació per a la Investigació del Maltractament a les Persones Grans).

Programa Gent Gran Activa

Aprofitant aquesta celebració, el regidor de Gent Gran Julio Ruiz ha animat la gent gran de la ciutat a gaudir de la nova programació d'activitats Gent Gran Activa. Tardor 2024, una programació trimestral “per promoure l'envelliment actiu, adreçada a les persones grans de la ciutat, en la qual hi trobareu una variada oferta de cursos, xerrades, sortides culturals, exposicions i altres serveis que de ben segur podran gaudir”

Mesa de la gent gran

D'altra banda, aquesta setmana s'ha celebrat una nova sessió de la Mesa de la gent gran de la ciutat, en la que, a banda d'explicar els actes al voltant de l'1 d'octubre, s'ha donat a conèixer el resultat de  l'enquesta sobre temes d'interès de les persones grans, i s'han explicat projectes com el programa NEXES, d'atenció a la soledat no desitjada de persones gran; o la prova pilot “En bici sense edat”, un programa de voluntariat social d'acompanyament a persones grans mitjançant passejades en tricicles elèctrics.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!