Agenda del Penedès

Fires i festes

Festa de la Transhumància

Santa Margarida i els Monjos | 03-10-2024 08:59 h. fins 07-10-2024

Festa de la Transhumància

Una de les novetats més destacades de la Festa de la Transhumància d’enguany és la presentació del llibre Vull ser pastor. El conte és obra de Xavier Gasol, amb il·lustracions del dibuixant penedesenc Lluís Masachs, que explica la vida d’una família de pastors i els anhels de les noves generacions per continuar la tradició.

La presentació es farà el divendres 4 d’octubre a la Biblioteca, tot i que el diumenge de la fira també s’explicarà el conte per als infants.

El Calendari d’activitats de la festa comptarà també amb propostes lúdiques i culturals a més de diverses exposicions sobre el camí ramader o sobre l’estalvi energètic. També s’ha programat una mostra sobre les persones que pasturen el Camí Ramader, que es durà a terme a la Capella de Sant Joan de Vilafranca, i dues xerrades i projeccions sobre pastors i ramats, incloses en la programació del Vinseum i del Most Festival.

L’acte central de la festa es durà a terme el diumenge 6 d’octubre amb la Fira de la Transhumància que començarà a les 10 del matí a l’aparcament del mercat. Durant tot el matí es podrà visitar el mercat, amb parades de degustació de vins, caves, formatges, embotits, artesania i brocanters. També s’oferirà una mostra d’ovelles dels pastors locals i de les cabres de Camins de Vida i activitats infantils sobre el món pastorívol.

Les persones que visitin la fira podran gaudir també d’una mostra d’elaboració de formatge fresc, a càrrec del pastor Daniel Giraldo; una exhibició del Ball de Pastoretes dels Monjos i un concert, a càrrec d’Aida i Júlia.

Camins de vida

Emmarcat en els actes de la Festa de la Transhumància, un ramat de cabres de la raça murciana-granadina arribarà de nou al municipi el proper 5 d’octubre després de recórrer el Camí ramader de Marina com ja van fer l’any passat dins el projecte Camins de vida, per  posar en valor els pastors/es i els camins ramaders.

L’entrada al municipi es farà amb una caminada oberta a tothom que sortirà de davant l’ajuntament de Pacs a dos quarts de deu del matí i arribarà a quarts d’una davant del punt d’informació del mercat.

El comiat del ramat es farà el dilluns dia 7 a dos quarts de deu del matí amb visites del públic i escolars del municipi durant una hora, abans no reprengui camí en direcció al monestir de Poblet.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!